Top

Jaakko Autio & Nomad Vocals

3.11.2022 - 27.11.2022

LÄHEISYYS, ääni-installaatio

Tervetuloa avajaisiin torstaina 3.11. klo 17-19!

Läheisyys-installaatio tutkii ihmisen kaipuuta intiimiyteen ja yhteyteen. Ihminen kaipaa sulautumista itseään suurempaan kokonaisuuteen kuten luontoon, yhteisöön tai ideologiaan. Läheisyys-installaatiossa vierailija pääsee keskelle Nomad Vocals -kuoron harjoituksia ja uppoutumaan osaksi tapahtumaa. Läheisyys on ääni-installaatio, joka koostuu 18 kaiuttimesta. Vierailija voi kuunnella jokaista yksilöä erikseen tai koko kuoroa. Teoksen äärellä voi levätä.

Työskentelyä ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus ja AVEK Audiovisuaalisen kulttuurin tuki.


Jaakko Autio on Helsingissä asuva äänitaiteilija ja äänisuunnittelija. Autio on kotoisin Ylivieskasta, mutta hän vietti lapsuutensa (4-11v.) Senegalissa. Senegalissa vietetty aika on jättänyt jälkensä ja on osana Aution tavassa hahmottaa todellisuutta ja luoda taidetta. Teoksissaan Autio tarkastelee ihmisten välistä tilaa, ihmisen suhdetta toiseen sekä esteettistä elämystä (katharsista).

Autio on työskennellyt äänisuunnittelijana useissa kaupunginteattereissa sekä vapaalla taiteen kentällä esimerkiksi tanssitaiteen parissa. Hän on opiskellut äänisuunnittelua Metropoliassa ja Teatterikorkeakoulussa Helsingissä.

Kuvituskuva: Jukka Herttua.


Kotisivu Jaakko Autio

Ansioluettelo Jaakko Autio

Kuvataiteilijamatrikkeli, Jaakko Autio

Instagram Jaakko Autio


Poikkeukset aukioloajasta: Pyhäinpäivänä 5.11. ja Isänpäivänä 13.11. suljettu.