Top

Jaana Kangas

4.1.2024 - 28.1.2024

Hetkiä elämässä
-maalauksia

Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 3.1.2024 klo 17-19.

Joskus maalauksen tarinaa kerrotaan värin tummuudessa tai pensselin jättämien jälkien muodoissa, öljyvärien paksuudessa tai läpikuultavuudessa. Osa tarinaa on aina pohja ja pohjustus, jolle maalaus syntyy.

Maalatukseni ovat samaan aikaan kokemuksia menneestä ja ajatuksia tulevasta. Yhtä lailla ne ovat tarua ja totta. Todellisuutta ja unelmia. Ihmiset ovat hahmoja, osa selkeitä ja osa vain ajatuksia. Luonto, ihminen ja maisema.

Tärkeintä on kuitenkin maalauksen matka ja tarinan kerronta. Miten maalaus löytää muotonsa maalausprosessin aikana. Perille ei pääse, maalaaminen on aina aloitettava uudelleen. Matka on taianomainen ja yllätyksiä täynnä. Maalauksen tarina jatkuu!

Toivon katsojalle avointa mieltä taiteen, maalausten ja tarinoiden maailmaan. Tutustu ajatuksiin, tunteisiin, toiveisiin, haaveisiin, anna mielikuvituksesi viedä sinua.

Teoskuva yllä: Jaana Kangas, Puutarhan ilo, 100×100 cm, öljymaalaus, 2023


  • Opiskelu Pohjoismaisessa taidekoulussa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa (AMK) ovat lähtökohta taiteilijan ammattiin. Osallistuminen taiteilijayhdistysten toimintaan on antanut mahdollisuuden moniin yhteisnäyttelyihin ja residenssitoimintaan.
  • Residenssitoiminta on tuonut kansainvälisen näkökulman taiteilijan elämään. Mieleenjääneitä residenssimatkoja ovat olleet matkat Italiaan, Islantiin, Kreikkaan, Unkariin ja Viroon. 
  • Taidenäyttelyitä olen pitänyt vuosien varrella monilla paikkakunnilla. 

Jaana Kangas, Pink, 100×100 cm, öljymaalaus, 2023
Jaana Kangas, Puutarhan keskellä,100×100 cm, öljymaalaus, 2023