Top

Siirretty maaliskuulle 2021: Jari Järnström

3.3.2021 - 28.3.2021

Teos: Ikaros 2.0, 2020 / akryyli, spraymaali ja öljy kankaalle, 162 x 130 cm

Kertausta / Old Themes Revisited

Kertausta näyttelyn teokset ovat tältä ja viime vuodelta. Näyttely on juhlanäyttely: täytän näyttelyn aikana 60-vuotta. En esittele tuotantoani tässä näyttelyssä retrospektiivisesti vaan teokset ovat kertausta aiheista ja teemoista, jotka ovat toistuneet teoksissani viimeisen 30 vuoden aikana.  Näitä ovat mm. kasvot, figuurit, abstraktit taustat, siivet, maalitaulut ja kirjaimet.

Ikaros on toistunut aiheenani useasti. Ikaros-myytti kuvaa ihmisen toiveita kohota linnun lailla taivaaseen ja kyetä leijumaan painottomana ilmassa paikasta toiseen. Mutta samalla Ikarosta on käytetty vertauskuvana varoitettaessa ihmisiä ylimielisyydestä. Ikaros nousi isänsä varoituksesta huolimatta liian lähelle aurinkoa, minkä vuoksi vaha, joka oli siipien sulkien sideaineena, suli ja poika syöksyi mereen ja kuoli.

Näyttelyn teokset ovat maalattu akryylimusteilla, akryyliväreillä, spraymaaleilla ja viimeistelty öljyväreillä.

Bio

Jari Järnström (s.1960, Lahti) on helsinkiläinen taidemaalari, joka on valmistunut Kuvataideakatemiassa kuvataiteen maisteriksi 2003. Järnström on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Yksityisnäyttelyitä on ollut mm. tm•galleriassa, Galleria Bakeliittibambissa, Galleria Uusitalossa, Galleria Brondassa, Galleria Saskiassa, Galleria Katariinassa, Galleria Aarnissa, Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa ja Berliinissä Galerie Pleikussa.

Yhteis- ja ryhmänäyttelyihin ulkomailla hän on osallistunut Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Venäjällä, Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Unkarissa, Portugalissa, Brasiliassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa.

Ansioluettelo

https://jarijarnstrom.weebly.com

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/jari-jarnstrom

Kosmos, 2020 / akryyli, spraymaali ja öljy kankaalle, 162 x 130 cm
Syksyn melankoliaa, 2020 / akryyli, spraymaali ja öljy kankaalle, 120 x 100 cm