Top

Jari Järnström

3.3.2021 - 28.3.2021

Kertausta 2.0
Maalauksia

Huomaathan, että korona-tilanteen vuoksi näyttelyssä ei järjestetä yleisölle avoimia avajaisia.

Kertausta 2.0 näyttelyn teokset ovat tältä ja viime vuodelta.  Maalaukset ovat kertausta aiheista ja teemoista, jotka ovat toistuneet teoksissani viimeisen 31 vuoden aikana.  Näitä ovat mm. kasvot, figuurit, abstraktit taustat, siivet, planeetat ja kirjaimet.

Ikaros on toistunut aiheenani useasti. Ikaros-myytti kuvaa ihmisen toiveita kohota linnun lailla taivaaseen ja kyetä leijumaan painottomana ilmassa paikasta toiseen. Mutta samalla Ikarosta on käytetty vertauskuvana varoitettaessa ihmisiä ylimielisyydestä. Ikaros nousi isänsä varoituksesta huolimatta liian lähelle aurinkoa, minkä vuoksi vaha, joka oli siipien sulkien sideaineena, suli ja poika syöksyi mereen ja kuoli.

Näyttelyssä on myös teoksia, jotka kuvaavat avaruudellisia visioita. Tämän teossarjan aloitin viime vuonna maaliskuussa. Näitä kosmisia näkymiä olen tehnyt muiden aiheiden ohella 1-2 maalausta viikossa. Tässä näyttelyssä tästä sarjasta on mukana vain murto-osa.

Näyttelyn teokset ovat maalattu akryylimusteilla, akryyliväreillä, spraymaaleilla ja viimeistelty öljyväreillä.

Bio

Jari Järnström (s.1960, Lahti) on helsinkiläinen taidemaalari, joka on valmistunut Kuvataideakatemiassa kuvataiteen maisteriksi 2003. Järnström on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Yksityisnäyttelyitä on ollut mm. tm•galleriassa, Galleria Bakeliittibambissa, Galleria Uusitalossa, Galleria Brondassa, Galleria Saskiassa, Galleria Katariinassa, Galleria Aarnissa, Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa ja Berliinissä Galerie Pleikussa.

Yhteis- ja ryhmänäyttelyihin ulkomailla hän on osallistunut Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Venäjällä, Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Unkarissa, Portugalissa, Brasiliassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa.

Teos yllä: Ikaros 2.0, 2020 / akryyli, spraymaali ja öljy kankaalle, 162 x 130 cm

Ansioluettelo

https://jarijarnstrom.weebly.com

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/jari-jarnstrom

ikaros katsoo maahan, selkä, siivet
Jari Järnström, Toistaiseksi viimeisin Ikaros, akryyli, spraymaali ja öljy kankaalle, 100 x 81 cm, 2020
mies ja kasvin varjo
Jari Järnström, Tämä hetki, akryyli, spraymaali ja öljy kankaalle, 100 x 81 cm, 2020
teoskuva avaruusaiheinen maalaus
Jari Järnström, Kosmista, akryyli, spraymaali ja öljy mdf-levylle, 50 x 40 cm, 2020
Kosmos, 2020 / akryyli, spraymaali ja öljy kankaalle, 162 x 130 cm
Syksyn melankoliaa, 2020 / akryyli, spraymaali ja öljy kankaalle, 120 x 100 cm