Top

Jarmo Palola

30.9.2020 - 25.10.2020

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin tiistaina 29.9. klo 17-20.

Kuva yllä: Jarmo Palola, Maisema nr1. Sarjasta, Pala taivasta, Pala maata, öljy mdf levylle, 65×67 cm, 2020

Over the Rainbow

Over the Rainbow -näyttelyssä, Galleria Aarnissa on esillä pelkistyneesti rajattuja, hillittyjä maisemakuvia. Teokset ovat syntyneet tekijän mielikuvien johdattamina ja sisältävät kysymyksenasettelun mielikuvan suhteesta todellisuuteen ja toisinpäin. Maalaustaiteen traditio on ollut läsnä prosessissa sekä pohdinta teoksesta esineenä tässä ajassa. Lopputuloksena on sarjallinen kokonaisuus maisemakuvia, jotka haastavat katsojan pohtimaan niiden tuottamia mielikuvia, muistoja ja merkityksiä. Teokset on maalattu öljyvärein mdf-levylle.


Jarmo Palola (s.1970) on espoolainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Espoossa.

” Niin kuin kaikki elollinen luonnossa, pyrin selvittämään suhdetta itseeni ja ympäröivään todellisuuteen. Taidemaalaus on välineeni tässä prosessissa ja maisema keskeisin visuaalinen viitekehykseni. Sen kautta projisoin ajatuksiani ja mielikuvia teoksiksi.”

Palola on opiskellut Taiteen maisteriksi Taideteollisessa korkeakoulussa, Helsingissä ja on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin vuodesta 1992.

Vuodesta 2013 lähtien taiteellisen aktiviteetin keskeisenä tekijänä on ollut toiminta taiteilijakollektiivi KUNST:in jäsenenä.
”Järjestämme poikkitaiteellisia ja performatiivisia näyttelyitä ja tapahtumia, kehittelemme yhteistyöprojekteja ja –hankkeita, saamme aikaan asioita, jotka vievät taiteen sanomaa tai sen tekemistä eteenpäin.”
Lue lisää: taiteilijakollektiivikunst.fi

Palola on Taidemaalariliiton ja Espoon kuvataiteilijat ry:n jäsen.

Jarmo Palola, ansioluettelo