Top

Siirretty tammikuulle 2022 – Päivi Kukkasniemi

12.1.2021 - 31.1.2021

Koronarajoitukset pääkaupunkiseudulla jatkuvat tammikuun loppuun.

Näyttely on siirretty tammikuulle 2022

Maalauksia

Teoskuva: Päivi Kukkasniemi, Appelsiiniaurinko, 61 x 81 cm, akryyli mdf-levylle, 2020

Olen halunnut vangita maalauksiini ohikiitäviä onnen hetkiä ihan tavallisesta arjesta. Onni on työhuoneen ikkunasta tulviva auringonpaiste. Onni on kiitollisuutta. Onni on luottamusta tulevaan. Onni on armeliaisuutta itseä ja muita kohtaan. Onni on rakkautta. Onni on metsä, joka täyttää mielen syvällä rauhallaan. Onni on nyt.  Onni on arjessa, ehkä jopa liian arkista galleriaan, mutta kuitenkin monelle liian kaukana ulottumattomissa.

Maalausteni kieli on väri sekä impulsiivinen maalausjälki.  Maalatessa olen antanut tunteiden, intuition, viettien, kehon ja sattumien ohjata tekemistäni.  Maalaan akryyliväreillä mdf-levylle. Maalatessa pesen myös paljon värisotkuja pois, ja lopputuloksena onkin ohuesti ja nopeasti maalattuja teoksia. Välillä myös maalilätäköt saavat maalata. Teokseni syntyvät suunnittelematta läsnä tässä hetkessä.  Myös itse maalaaminen synnyttää onnen tunteen.

Onneni voi olla jollekin toiselle jotain ihan muuta. Katsoja saa nähdä teokset itsensä läpi, ja heijastaa niihin oman sisäisen maailmansa. Jokainen tuntee ja näkee värin eritavoin.


Päivi Kukkasniemi valmistui Vapaasta Taidekoulusta 2006 ja Lahden Taideinstituutista 2013.  Hän on maalannut aktiivisesti useita yksityisnäyttelyitä, sekä osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin.  Kukkasniemellä on myös Galleria G12:ssa Helsingissä näyttely 9.1.- 28.1.2021.

Päivi Kukkasniemi, ansioluettelo