Top

RAINBOW MAGIC

22.11.2023 - 17.12.2023

Tatu Vuolteenaho, Jani Maunula, Nadja Mikkilä, Tinttu Henttonen ja House of Disappointments.
Maalauksia, tekstiilitaidetta ja queer-magiaa.

AVAJAISET
Tiistaina 21. 11. klo 17 – 19
Eye-Leen muotinäytös, House of Disappointments.

Avajaisissa nähdään House of Disappointments -ryhmän kanssa toteutettu muotiperformanssi. He ovat luoneet asuja Eye-Leen silkki- ja puuvillakankaista ja esittelevät niitä avajaisissa. Osa asuista on esillä näyttelyssä.

Näyttelyssä tuomme esiin queer-yhteisön henkisyyttä, koska länsimainen homokulttuuri tarjoaa kyllä materialismia, mutta ei paljoakaan henkisyyttä. Monet uskonnot puolestaan pitävät queer-ihmisiä syntisinä. Vanhoissa shamanismiin ja magiaan perustuvissa kulttuureissa esim. naisiksi pukeutuneita miehiä on pidetty usein tärkeinä henkisinä oppaina.

Tatu Vuolteenaho työskentelee tällä hetkellä Queer Witches -maalausten parissa, joissa hän maalaa muotokuvia henkisistä queer-ihmisistä. Galleria Aarnin näyttelyssä on esillä 30 maalausta, ja ne on ripustettu sateenkaaren värikirjoon. Työskentelyä on rahoittanut Suomen Kulttuurirahasto.

Lisäksi Tatu Vuolteenaho tuo näyttelyyn kuusi Eye-Leen omakuvaa. Ne ovat saaneet inspiraationsa hänen suosituista ”silmä-lookeista” ja hänen kokemuksistaan muista maailmoista. Näyttelyssä on mukana myös kaksi Nadja Mikkilän maalausta Tatun drag-persoonista.

Designer Jani Maunula on suunnitellut painokankaita Tatun Eye-Leen -maalausten pohjalta. Näyttelyssä on esillä Eye-Leen-puuvillakankaasta tehty taianomainen immersiivinen tila. Köysitaiteilija Tinttu Henttonen on rakentanut tähän installaatioon lisätaikaa.

 • Tatu Vuolteenaho on opiskellut taiteen maisteriksi Lapin yliopistossa. Hän on tehnyt taidetta Helsingissä, New Yorkissa, Lontoossa ja Madridissa ja ollut klub kid, drag queen ja DJ jo 90-luvulta lähtien.
  www.tatuvuolteenaho.com
  www.instagram.com/tatutrip
  www.thequeerwitchproject.com
 • Jani Maunula on muoti- ja tekstiilisuunnittelija, joka asuu Bristolissa, Englannissa ja toimii myös opettajana.
  www.jmaunula.com
 • Nadja Mikkilä on opiskellut Hampurin taideakatemiassa ja on pitänyt useita näyttelyitä abstrakteista maisemista ja maagisista luontopiirustuksista.
  www.nadja-art.co
 • Tinttu Henttonen on opiskellut köysitaidetta Japanissa ja on luonut installaatioita ja rituaaleja näyttelyihin ja tanssiesityksiin.
  www.facebook.com/KoysitaiteilijaTinttuHenttonen
 • House of Disappointments ballroom-ryhmän asuja tekee designer Joona Huotari ja muita perustajajäseniä ovat Jesse Virtanen ja Simo Landin. He ovat esiintyneet mm Flow Festivaalilla ja Kiasmassa.
  www.instagram.com/houseofdisappointments

Teoskuva yllä: Tatu Vuolteenaho, Kangela, sarjasta Queer Witches portrait paintings, akryyli kankaalle, 81 x 100 cm.

Kiitos tuesta Suomen Kulttuurirahasto