Top

Rauhaa

28.3.2024 - 21.4.2024

Maiju Ahlgrén, Olavi Fellman, Xinsheng Li,  Antti Minkkinen, Maaria Märkälä ja Ahti Parviainen.

Avajaiset keskiviikkona 27.3.2024 klo 17-20. Lämpimästi tervetuloa! Näyttelyn avaa Aleksanteri-instituutin vieraileva professori Tarja Cronberg, turvallisuuteen ja puolustukseen erikoistunut tutkija ja poliitikko.

Rauhaa- ryhmän kulttuuriapurahaa saaneet taiteilijat kiittävät Espoon Kulttuurilautakuntaa.

Rauhaa on taidenäyttely maailmanrauhasta, mielenrauhasta, sielunrauhasta, silloista ihmisten välillä ja yhteydestä myös itseen. Näyttelyn taiteilijat Maiju Ahlgrén, Olavi Fellman, Xinsheng Li,  Antti Minkkinen, Maaria Märkälä ja Ahti Parviainen ovat lähestyneet rauhateemaa hyvin laaja-alaisesti.

Näyttelyn teokset ovat mm. grafiikkaa, installaatioita, erilaisin tekniikoin maalattuja maalauksia, valokuvia ja virkattua käyttötaidetta.

Toivomme maailmaan rauhoittavaa yhteisöllisyyttä ja siksi vieraille onkin tarjolla erilaisia työpajoja. Näyttelyssä voi mm. osallistua virkkauspajoihin ja Rauhaa-työpajoihin. Näyttely laajenee Galleria Aarnista Sellon kauppakeskuksen puolelle, ja rauhoittavina retkinä Nuuksion luontoon asti.

Tähän hyvän mielen näyttelyyn ja sen ilmaisiin työpajoihin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki rauhaa toivovat ja rauhaa ajattelevat.

Nuuksio-kävelyt koko näyttelyn ajan tiistaisin ja torstaisin klo 14 alkaen. Yhteydenotto retkelle osallistumisesta ahti.parviainen@gmail.com.Kalligrafiamaalaustyöpaja torstaina 4.4. , 11.4. ja 18.4. klo 17-19.
Huom. ylimääräinen uusi kurssikerta 18.4. suuren innostuksen johdosta.
Tule maalaamaan Li Xinsheng opastuksessa kiinalaisella maalaustekniikalla.

Kanssakulkijat
Maiju Ahlgrén
-Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 2022, sai mielenrauhani kolauksen. Käsittämätön sota oli ja on parhaillaan Euroopassa käynnissä. Uutislähetyksen kuvat pommisuojassa olevista pienistä lapsista, sai minut tarttumaan toimeen.
Aloin virkata villaisia lapasia lapsille. Sellaisia lapasia, jotka toimivat myös käsinukkeina. Näin hädän hetkellä on lelut aina mukana. Ympärillä voi olla täysi kaaos, mutta mahdollisuus leikkiin voi tuoda hetkeen helpotusta. Ehkäpä myös muistuman rauhan ajan leikeistä, jolloin kaikki oli hyvin, ja siis toiveikkuutta, että näin voi olla jälleen.
Nimesin lapaset Kanssakulkijoiksi. Olen tehnyt ohjeen lapasten virkkaamisesta verkkosivulleni (www.maijuahlgren.fi) Toivon, että mahdollisimman moni osallistuisi teokseen virkkaamalla Kanssakulkijoita ja saisimme monelle pienelle helpotusta hädän keskelle.

Tule virkkaamaan Kanssakulkijat-lapasia Maijun opastuksessa!
Osallistua voi yhdelle tai vaikka kaikille kerroille.
Ota mukaan virkkuukoukku 2,5-3 mm ja koukkuun sopivaa villalankaa, jos sinulla on. Ilmankin voi tulla.
Kaikki pienetkin lankanöttöset käyvät hyvin.
Voit osallistua kerran, tai vaikka joka kerta. Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
tiistaina 2.4. klo 17-19, torstaina 4.4. klo 17-19, tiistaina 9.4. klo 17-19, torstaina 11.4. klo 17-19, tiistaina 16.4. klo 17-19, torstaina 18.4. klo 17-19.
Poikkeus: tiistaina 16.4. klo 17-19-  PERUUTETTU, sairastumisen vuoksi.


Maiju Ahlgrén
Olen koulutukseltani tekstiilitaiteilija, TaM, Taideteollisesta korkeakoulusta.
Tekstiilin valmistustekniikat ja historia ovat äidinkieleni. Sittemmin olen laajentanut taiteilijan kielitaitoani mm. yhteisötaiteeseen.
Minua inspiroi tilat ja tilanteet, joissa taideteoksiin voi törmätä sattumalta. Olenkin tehnyt työurani aikana teoksia sairaaloihin, vanhainkoteihin ja katutilaan.

Maiju Ahlgrén, Kanssakulkijat
Maiju Ahlgrén, Kanssakulkijat -käsinukkelapasia, virkkaus, jämälangat, 2024

Olavi Fellman
Olavi Fellman, Helsingissä 1956 syntynyt suomalainen kuvataiteilija ja taidegraafikko, on tehnyt monipuolista uraa eri tyyleissä ja tekniikoissa. Hän valmistui Helsingin Yliopistosta taidefilosofian maisteriksi vuonna 2004 ja opiskeli Taidekoulu Maassa vuosina 1986-1990. Fellmanin grafiikan tuotanto on teknisesti taitavaa ja ekspressiivistä, kuten on nähtävissä esimerkiksi viimeaikaisissa näyttelyissä Saksassa ja Virossa.
Fellmanin työ ulottuu myös kulttuuriseen ja yhteiskunnalliseen toimintaan, kuten luottamustehtäviin Espoon Kuvataiteilijoiden hallituksessa ja Espoon Kaupunginteatterin valtuustossa. Hän on ohjannut kuvataideryhmiä Espoon Mielenterveysyhdistyksessä ja saanut tunnustusta useilta tahoilta, kuten Koneen säätiöltä ja TAIKE:lta.

Olavi Fellman, Pilgrim
Olavi Fellman, Pilgrim, 54×46 cm, monotypia taidegrafiikka, 2023

Xinsheng Li
Li Xinsheng on syntyperäinen kiinalainen taiteilija ja hankkinut kuvataiteen maisterintutkintonsa Kiinassa. Tyyneys ja harmonia ovat teostensa tunnuksia ja kumpuavat sielustani. Hänellä on rauha luonnon kanssa ja vapaus yhteiskunnan kahleista.
Kiinalainen maalaustaide ja kalligrafia liittyvät toisiinsa. Xinsheng Li alkoi harjoitella kiinalaisen kalligrafian kirjoittamista ja runojenlukemista jo pienenä lapsena. Kiinalaisesta runoudesta hänen teoksensa saavat henkensä ja rytminsä, kalligrafiasta tekniikkansa.

Li Xinsheng, Kukat putoavat unissa
Xinsheng Li, Kukat putoavat unissa, 85 x 85 cm, kiinalainen tussimaalaus, 2024

Antti Minkkinen

Antti Minkkinen (s.1982) työskentelee ateljeesäätiön työhuoneella Espoon Kerassa. Hän on ollut
jo vuodesta 2014 huolestunut maailman tilanteesta. Sarjakuvamaisissa töissä hän kuvaa sisäistä
maailmaansa ja länsimaalaisen ihmisen tuskaa jossa tiedostaa että maailman tilanteelle ei voi
tehdä mitään. Viime aikoina kuitenkin teoksiin on ilmestynyt positiivisempia sävyjä. Näyttelyn
teokset on koottu viime vuosien tuotannosta jotka parhaiten sopivat teemaan.

Minkkinen on Yö ry:n, Espoon Taiteilijakillan, Espoon Kuvataiteilijoiden aktiivinen jäsen.
Minkkisen teoksia on ollut esillä yksityisnäyttelyissä mm. Galleria AARNIssa sekä Galleria Uusi Kipinässä.
Taiteilija on lisäksi mukana ryhmänäyttelyissä mm. Emil Cedercreutzin museossa sekä Keuruun museossa,
vuonna 2025 myös Imatran museossa. Taiteilijan teoksia on mm. Nykytaiteen museon Kiasman ja Valtion
taidekokoelmissa.

Antti Minkkinen, maalaus
Antti Minkkinen, ”Kuuntelen sinua”, 21x29cm, vesiväri paperille, 2023

Maaria Märkälä
Maaria Märkälä on suomalainen taidemaalari. Hän asuu Espoossa ja työskentelee Kaapelitehtaalla Helsingissä. Hänen töitään on lukuisissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa Suomessa ja ympäri maailmaa. Märkälä tunnetaan vahvasta reliefimäisestä maalaustyylistä ja vaaleanpunaisista Shampanja-aiheisista maalauksistaan, joiden rinnalle on lennähtänyt Rauhankyyhkyjä.

Maaria Märkälä, Rauhaa-kyyhky
Maaria Märkälä, Rauhaa-kyyhky, akvarelli, 60×60 cm, 2024

Ahti Parviainen
Yhteys sydänten välillä, yhteys kansakunnan sisällä, kansakuntien välillä mahdollistaa rauhalliset olosuhteet, mielenrauhan, yhteiskuntarauhan, kansojen välisen rauhan. Itse haen mielenrauhaa metsästä, se auttaa löytämään yhteyden itseeni ja sisäkautta muihin ihmisiin. Tässä näyttelyssä haluan palauttaa mieleen, että selät voivat olla vastakkain mutta yhteys on olemassa, tosin se pätkii eikä ole varmuutta siitä, että se ikinä toimii.
Nuuksio-kävelyt:
-Haluan tarjota mahdollisuuden luonnonrauhan parissa, rauhallisen hiljaisen kävelyn Nuuksion metsissä, jos vaikka löytäisit jotain kauan kaivattua siltä kierrokselta. Kävelyt Nuuksiossa koko näyttelyn ajan tiistaisin ja torstaisin klo 14. Nuuksio-kävelyt -linkki.
Yhteydenotto retkelle osallistumisesta ahti.parviainen@gmail.com

Ahti Parviainen, Rauhaa-näyttely
Ahti Parviainen, Yhteys #3, 40×60 cm, 1/5 pigmenttivedos kapalevylle, 2024