Top

Saga Suonio

4.8.2021 - 29.8.2021

Yksin muttei yksinäinen

— monotypioita —

Avajaiset 3.8. klo 17-19. Tervetuloa!

Viihdyn erityisen hyvin yksin. Vuosien mittaan olen oppinut hyväksymään sen, kuinka tärkeää yksinolo minulle on. Herkkänä havainnoin elämää ympärilläni ja sen vivahteita. Tämä on tuonut suurta henkistä rikkautta ja myös syventänyt työskentelyäni taiteilijana.

Minulle yksin oleminen on siis oma valintani. Onnekseni lähellä on ihmisiä jotka jakavat elämääni ja ovat tarvittaessa tukenani. Kaikki eivät voi valita, vaan joutuvat kokemaan yksinäisyyttä tahtomattaan. Valitettavasti viimeinen vuosi on myös entisestään kasvattanut ihmisten yksinäisyyttä ja yksinoloa.

Tärkeä voimavarani, iloni ja lohduttajani on luonto, varsinkin meri. Olen viettänyt suuren osan elämästäni meren äärellä ja sen kanssa. Meren herkkyys ja voima, sekä äärettömyyteen katoava horisontti kiehtovat minua aina vaan. Nyt näytteillä olevissa teoksissani jatkan tutkimusmatkaani meren äärellä.


Saga Suonio on Helsingissä työskentelevä taidegraafikko ja kuvataiteilija. Hän on opiskellut maalausta Vapaassa taidekoulussa ja Taidekoulu Maassa. Syventävät kurssit eri grafiikan tekniikoihin avasivat uusia mahdollisuuksia ja auttoivat häntä löytämään omimman ilmaisutapansa, monotypian. Hänen työskentelyssään monotypian ainutkertaisuus ja yllätyksellisyys luo innostavaa jatkumoa. Myös hänen taidemaalarin taustansa näkyy tässä tekniikassa hyvin.

Teostensa aiheet Suonio ammentaa luonnosta. Lähinnä meri, sen vaihtuvat tunnelmat ja ääretön horisontti ovat hänelle rakkaimpia. Suonio on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1999 alkaen ja osallistunut myös lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin.

Saga Suonio on Suomen Taidegraafikoiden, Helsingin Taiteilijaseuran ja Espoon kuvataiteilijoiden jäsen. Hänen teoksiaan on mm. Kansallisgalleriassa/Valtion taideteostoimikunnan kokoelmassa.
”Monotypia on kuin eletty hetki — siitä ei ole toisintoa” sanoo Saga Suonio.

Ansioluettelo Saga Suonio

Taiteilijan työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Teoskuva: Saga Suonio, Sea and me I, 76 x 103 cm, monotypia, carborundum, 2021