Top

Taide tahtoo teille! – Kolme taidelainaamoa yhdessä.

28.4.2021 - 23.5.2021

Kuva: Helsingin Taidelainaamo. Valokuva: Katja Maria Nyman
Espoon, Helsingin ja Vantaan taidelainaamojen yhteisponnistuksena Galleria Aarnin tiloihin Kauppakeskus Selloon on pystytetty suuri pop-up-taidelainaamo. Tapahtuma tuo pääkaupunkiseudun kuvataiteilijat ja ostoskeskuksen kävijät yhteen.

Pääkaupunkiseudun vilkkaat taidelainaamot ovat jo pitkään suunnitelleet voimiensa yhdistämistä yhteisen tapahtuman merkeissä. Tavoitteena on esitellä kattava näkymä pääkaupunkiseudulla työskentelevien kuvataiteilijoiden teoksiin ja samalla tarjota kaikille taiteenystäville houkutteleva mahdollisuus hankkia aitoa, oman maun mukaista taidetta, taidelainauksen joustavin ehdoin. Kolmen taidelainaamon näyttelyyn saadaan esille teoksia yli kahdelta sadalta taiteilijalta. Esillä on mm. grafiikkaa, maalauksia, valokuvataidetta ja veistoksia.

Näyttely toimii ”take-away” -periaatteella ja kaikki teokset ovat vuokrattavissa ja ostettavissa taidelainaamojen ehdoin.

Tavataan Kauppakeskus Sellon 3.kerroksessa keskiviikosta 28.4. alkaen!

ti-pe 11-19, la-su 12-16

Espoon Taidelainaamo

Espoon kuvataiteilijat ry:n ylläpitämä Espoon Taidelainaamo sijaitsee samoissa tiloissa Galleria Aarnin kanssa Leppävaarassa, kauppakeskus Sellossa. Taidelainaamossa on vaihtuva ja laaja valikoima erilaisia teoksia Espoon kuvataiteilijat ry:n ja Espoon Taiteilijakillan jäseniltä sekä muilta espoolaisilta ammattitaiteilijoilta. Valikoimasta löytyy muun muassa maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvia ja piirustuksia. Espoon Taidelainaamosta voi hankkia taidetta kotiin, lahjaksi tai vaikka yritystiloihin pienillä kuukausierillä ilman korkoa tai muita lisäkustannuksia. Espoon Taidelainaamo järjestää yhdessä Galleria Aarnin kanssa kuukausittain erilaisia tapahtumia, kuten musiikkiesityksiä, performansseja ja taiteilijatapaamisia.
www.espoontaidelainaamo.fi

Espoon kuvataiteilijat

Helsingin Taidelainaamo

Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo toimii Helsingin ydinkeskustassa Rikhardinkadun kirjaston yhteydessä, se perustettiin yhteistyössä Helsingin Kaupunginkirjaston kanssa vuonna 1995. 25-juhlavuottaan viettävä, Suomen suurin Taidelainaamo palvelee monipuolisesti niin helsinkiläisiä kuvataiteilijoita kuin kuvataiteesta kiinnostuneita asiakkaita. Laaja 10 000 teoksen valikoima ja taidelainauspalvelun joustavuus kannustavat taiteenystäviä kokeilemaan uutta ja tekemään rohkeitakin taidevalintoja. Taidelainaamon yhteydessä ylläpidetään myös monipuolista näyttelytoimintaa ja järjestetään erilaisia kuvataidetapahtumia, usein yhdessä kirjastotahon kanssa.
www.taidelainaamo.fi

Vantaan Taidelainaamo

Vantaan Taiteilijaseura ry on vuonna 1994 perustettu vantaalaisten ammattitaiteilijoiden yhdistys. Seuran tarkoituksena on pyrkiä herättämään kiinnostusta visuaalisia taiteita kohtaan sekä edistää Vantaalla asuvien taiteilijoiden ammatillisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksen pääpaino on näyttely-, lainaamo- ja residenssitoiminnassa. Vantaan Taiteilijaseurassa on tällä hetkellä 108 jäsentaiteilijaa, jotka edustavat monipuolisesti eri taiteenlajeja. Seurassa on maalaustaiteen, kuvanveiston, grafiikan, valokuva- ja videotaiteen, tekstiili- ja korutaiteen sekä ympäristö- ja performanssitaiteen edustajia.
Vantaan taidelainaamo sijaitsee Tikkurilan keskustassa, Galleria K:ssa, josta voi vuokrata tai ostaa seuran jäsenten teoksia tyylikkään ja uudistetun galleriamyymälän tiloissa. Taidelainaamon fyysiset tilat ovat olleet kiinni joulukuun alusta lähtien, ja ovat kiinni ainakin 30.4. asti. Taidelainaamon teokset ovat katsottavissa ja varattavissa milloin vain taiteilijaseuran sivuilla. Mahdollista on myös sopia henkilökohtainen yksityiskäynti tiettyihin kiinnostaviin teoksiin tutustumiseksi.
www.vantaantaiteilijaseura.fi