Top

Taide tahtoo teille! – Kolme taidelainaamoa yhdessä.

28.4.2021 - 23.5.2021

Kuva: Helsingin Taidelainaamo. Valokuva: Pia Männikkö
Espoon, Helsingin ja Vantaan taidelainaamojen yhteisponnistuksena Galleria Aarnin tiloihin Kauppakeskus Selloon pystytetään suuri pop-up-taidelainaamo, joka tuo pääkaupunkiseudun kuvataiteilijat ja ostoskeskuksen kävijät yhteen. Tempaus ja näyttely oli suunniteltu toukokuulle 2020, poikkeustilanteen vuoksi se siirtyy vuodella ja toteutuu keväällä 2021.

Pääkaupunkiseudun vilkkaat taidelainaamot ovat jo pitkään suunnitelleet voimiensa yhdistämistä yhteisen tapahtuman merkeissä. Tavoitteena on esitellä kattava näkymä pääkaupunkiseudulla työskentelevien kuvataiteilijoiden teoksiin ja samalla tarjota kaikille taiteenystäville houkutteleva mahdollisuus hankkia aitoa, oman maun mukaista taidetta, taidelainauksen joustavin ehdoin. Kolmen taidelainaamon näyttelyyn saadaan esille teoksia lähes sadalta taiteilijalta, grafiikkaa, maalauksia, valokuvataidetta ja veistoksia. Näyttely toimii ”take-away” -periaatteella ja kaikki teokset ovat vuokrattavissa ja ostettavissa taidelainaamojen ehdoin. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös performanssi -päivä ja muuta kuvataidesisältöistä ohjelmaan.

Tavataan näissä merkeissä vuoden kuluttua!

Espoon Taidelainaamo

Espoon kuvataiteilijat ry:n ylläpitämä Espoon Taidelainaamo sijaitsee samoissa tiloissa Galleria Aarnin kanssa Leppävaarassa, kauppakeskus Sellossa. Taidelainaamossa on vaihtuva ja laaja valikoima erilaisia teoksia Espoon kuvataiteilijat ry:n ja Espoon Taiteilijakillan jäseniltä sekä muilta espoolaisilta ammattitaiteilijoilta. Valikoimasta löytyy muun muassa maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvia ja piirustuksia. Espoon Taidelainaamosta voi hankkia taidetta kotiin, lahjaksi tai vaikka yritystiloihin pienillä kuukausierillä ilman korkoa tai muita lisäkustannuksia. Espoon Taidelainaamo järjestää yhdessä Galleria Aarnin kanssa kuukausittain erilaisia tapahtumia, kuten musiikkiesityksiä, performansseja ja taiteilijatapaamisia.
www.espoontaidelainaamo.fi

Helsingin Taidelainaamo

Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo toimii Helsingin ydinkeskustassa Rikhardinkadun kirjaston yhteydessä, se perustettiin yhteistyössä Helsingin Kaupunginkirjaston kanssa vuonna 1995. 25-juhlavuottaan viettävä, Suomen suurin Taidelainaamo palvelee monipuolisesti niin helsinkiläisiä kuvataiteilijoita kuin kuvataiteesta kiinnostuneita asiakkaita. Laaja 10 000 teoksen valikoima ja taidelainauspalvelun joustavuus kannustavat taiteenystäviä kokeilemaan uutta ja tekemään rohkeitakin taidevalintoja. Taidelainaamon yhteydessä ylläpidetään myös monipuolista näyttelytoimintaa ja järjestetään erilaisia kuvataidetapahtumia, usein yhdessä kirjastotahon kanssa.
www.taidelainaamo.fi

Vantaan Taidelainaamo

Vantaan Taiteilijaseura ry on vuonna 1994 perustettu vantaalaisten ammattitaiteilijoiden yhdistys. Seuran tarkoituksena on pyrkiä herättämään kiinnostusta kuvataiteita kohtaan sekä edistää Vantaalla asuvien kuvataiteilijoiden ammatillisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksen pääpaino on näyttely-, lainaamo- ja residenssitoiminnassa. Vantaan Taiteilijaseurassa on tällä hetkellä 105 jäsentaiteilijaa, jotka edustavat monipuolisesti eri taiteenlajeja. Seurassa on maalaustaiteen, kuvanveiston, grafiikan, valokuva- ja videotaiteen, tekstiili- ja korutaiteen sekä ympäristö- ja performanssitaiteen edustajia.
Vantaan taidelainaamo sijaitsee Tikkurilan keskustassa, Galleria K:ssa, josta voi vuokrata tai ostaa seuran jäsenten teoksia tyylikkään ja uudistetun galleriamyymälän tiloissa. Lisäksi vuonna 2020 Vantaan taidelainaamo laajenee nettiin, kun valtakunnallinen Taidelainaamot.fi -sivusto julkaistaan.
www.vantaantaiteilijaseura.fi