Top

Tuuli Autio

25.5.2022 - 19.6.2022

Puun kanssa
Avajaiset tiistaina 24.5. klo 17-19. Tervetuloa!

Tuuli Autio veistää ja maalaa abstrakteja reliefejä eli kohokuvia. Hän etsii puusta kuulasta maailmaa, samaan aikaan tuoretta ja ikiaikaista. Puu ei ole neutraalia massaa, jota taiteilija voisi muokata täysin mielensä mukaan. Omalla vahvalla olemuksellaan puu haastaa yhteistyöhön ja vuoropuheluun. Autio kuuntelee puun luonnetta ja käsittelee puuta epätavallisillakin menetelmillä, niin että siihen jää kiinnostavia jälkiä.

Mieluiten Tuuli Aution veistää kirveellä, mutta käyttää työstämiseen myös kiviä, romurautaa, luistimia, vasaraa, käsihöylää ja vaikka steppikenkiä. Kirveen rytmikkäät iskut kuljettavat työtä meditatiivisesti eteenpäin, ja terävä terä saa kuusen lohkeamaan kauniisti syiden suuntaan. Reliefien maalaamista varten Autio valmistaa itse temperavärit pigmenteistä, kananmunasta, öljyistä ja vedestä.

Jäljet puussa muistuttavat sisäisen maailman kuvia. Puun kertoma tarina rinnastuu omiin kokemuksiimme ja niihin jälkiin, joita kannamme ja jätämme toisiimme. Tuuli Aution taiteen keskeisenä teemana on ihmisen keskeneräisyys. Teoksissaan hän käsittelee rauhan ja armollisuuden etsimistä.

Näyttelyn reliefit ovat syntyneet reilun vuoden aikana. Taiteellista työskentelyä ovat tukeneet Taike ja Hämeen Kulttuurirahasto.  


Kuvataiteilija Tuuli Autio asuu ja työskentelee Humppilassa Lounais-Hämeessä. Lapsena hän käyskenteli Espoon metsissä. Metsässä viihtyminen sekä pitkä ja monipuolinen työkokemus puun parissa kuvataiteilijana, taidekäsityöläisenä ja puuseppäyrittäjänä auttavat tuntemaan puuta syvästi.

Autio on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin eri puolilla Suomea sekä useisiin kansainvälisiin kutsunäyttelyihin ulkomailla. Hänen teoksiaan on mm. Valtion kokoelmissa, HUS-taidekokoelmissa sekä useissa yksityisissä taidekokoelmissa.

Taiteilijatapaamiset:
Näyttelyn aikana taiteilija on paikalla galleriassa torstaina 2.6. klo 15-18 ja sunnuntaina 19.6. klo 14-16.

Galleria on suljettu Helatorstaina 26.5. ja Helluntaina 5.6.

Teoskuva: Tuuli Autio, Kuusen kanssa I (yksityiskohta), kuusi, tempera, 82 x 62 x 3 cm, 2022

Ansioluettelo Tuuli Autio
Kotisivu Tuuli Autio

lähikuva reliefiveistoksesta, vaaleita sävyjä yläosassa, pyöreämpiä oransssinsävyisiä koloja alaosassa, vahvoja veistojälkiä
Tuuli Autio, Kuusen kanssa III, kuusi, tempera, 60 x 43 x 3 cm, 2022
lähikuva yksityiskohta, keltasävytteinen puupinta, jossa veistojälkiä
Tuuli Autio, Kuusen kanssa II, kuusi, tempera, 60 x 43 x 3 cm, 2022 (yksityiskohta)