Top

(Un)seen: In the Dazzle of Infrastructure

9.4.2021 - 25.4.2021

Aalto-yliopisto, Visual Cultures, Curating and Contemporary Art (ViCCA) -maisteriohjelman opiskelijat

(Un)seen: In the Dazzle of Infrastructure tutkii infrastruktuuria keskittyen sen laajempiin kulttuurisiin vaikutuksiin. Miten infrastruktuuri muovaa paitsi ympäristöämme myös tapojamme, kulttuuriamme ja käsityksiämme ajasta? Näyttely koostuu kolmesta projektista, jotka lähestyvät infrastruktuuria erityisesti auringon kautta. 

Solar fiction kutsuu pohtimaan aurinkovoimaan perustuvan yhteiskunnan fiktiivisiä ja kokemuksellisia puolia. Esillä on Petra Aaltolan, Sara Blossevillen, Outimaija Hakalan, Jonna Hallin, Heidi Holmströmin, Eevan, Ala Leresteuxin, Liisa-Irmelen Liwatan, Rasmus Mäkelän, Aarin Purplen, Emma Sarpaniemen, Maija Annikki Savolaisen ja Ferdinand Waasin teoksia. Solar Fictionin on kuratoinut Onerva Heikka, Ronya Hirsma, Miklas Hoggard, Amanda Ripatti and Maikki Siuko.

The darkside of sunsets or, the ambiguity of a sunset seen from a shelter in the dust, rain, fire, flood, etc. on Lea Maria Wittichin ja Jaakko Heikinheimon installaatio, jonka keskiössä on kauniiksi kokemamme maiseman ja sen ympäristövaikutusten välinen ristiriita. 

Promise of The Solar: Reality and Fiction on tutkimusprojekti, joka kuvaa ihmisen ja auringon välisen suhteen kulttuurisia, filosofisia ja poliittisia yhteyksiä. Projektin ovat toteuttaneet Onerva Heikka, Anna Kozonina ja Kirsi-Maria Raunio. 

Verkkosivu infradazzle.com on osa näyttelyn kuratoriaalista lähestymistapaa ja kuvaa verkon infrastruktuuria. Sivun on suunnitellut Ya-Yu Tseng. 

Näyttelyn ovat toteuttaneet Aalto yliopiston Visual Cultures, Curating and Contemporary Art -maisteriohjelman opiskelijat. 


Visual Cultures, Curating and Contemporary Art (ViCCA) on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tarjoama kaksivuotinen poikkitieteellinen maisteriohjelma.

Ohjelma tutkii kehittyviä tietämyksiä ja käytäntöjä visuaalisten kulttuurien, kuratoinnin ja nykytaiteen risteyskohdissa.

Kehotamme opiskelijoita kehittämään omia käytäntöjä näissä ja niiden välisissä asiayhteyksissä. Ohjelma on avoin kaikille asiantuntijoille, tutkijoille, taiteilijoille ja toimijoille, jotka etsivät mahdollisuuksia ymmärtää, haastaa ja muuttaa nykytaiteen ja maailman paradigmoja.

Galleria Aarnissa mukana maisteriopiskelijat:
Kirsi-Maria Raunio
Onerva Heikka
Miklas Hoggard
Ronya Hirsma
Amanda Ripatti
Anna Kozonina
Ya-Yu Tseng
Lea Wittich
Jaakko Heikinheimo
Maikki Siuko

Ohjelman professori
Dr. Bassam El Baroni
Asst. Professor in Curating
Dpt. of Art
School of Art, Design & Architecture
Aalto University

Ohjelman lehtori
Dr. Patrizia Constantin
Lecturer in Curating
Dpt. of Art
School of Art, Design & Architecture
Aalto University

Lue lisää verkkosivulta
infradazzle.com


Third page of a three-part movable planetarium, anonymous, 1695-1726, engraving (printing process), 485mm × 480mm, From publicdomainreview.org/collections/source/rijksmuseum