Top

Cutts Ilona

Cutts Ilona on yhdistyksen jäsen.

Taiteilijan kotisivut / Artist homepage

Taiteilijan töitä Espoon taidelainaamossa / Works at Espoo Artotheque

Instagram

Ilona Cutts Biografia / Artist Statement

Ilonan maalaukset keskittyvät antropomorfisiin olentoihin tai tyttöhahmoihin, joita ympäröi luonto ja esineet, joilla on symbolinen ja eteerinen merkitys. Nykyisen pop-kulttuurin ja henkienergioiden vaikutuksesta hänen tarinankerronta on sekä söpöä että julmaa. Toisinaan hän myös paljastaa omat näkemyksensä ihmisen ja luonnon herkästä suhteesta.

Ilonan sanoin: ”Luon taidetta tietoisuuden luomista varten. Jos voisin parantaa maailman kaikelta sairaudelta tekisin sen. Kun en sitä kuitenkaan voi tehdä, toiveenani on se että voisin luoda taiteeni kautta kanavan toiseen ulottavuuteen jossa löytyy lohtu, ”Lumottu Maailma” ilman surua ja kipua.”

Ilona syntyi diplomaattiseen perheeseen ja hänellä on monikulttuurinen kasvatus. Hän suoritti BFA-tutkinnon Kankaanpään taidekoulusta (1995) ja Lontoon Central Saint Martin’s College Art and Design:issa.

Hänellä on ollut näyttelyitä Suomessa, Pariisissa, Meksikossa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Hänen maalauksiaan löytyy tärkeistä kansainvälisistä kokoelmista, kuten Oulun modernin taiteen museosta. Hän asuu romanttisessa valkoisessa talossa miehensä sekä koiran että kissan kanssa Atlanta, GA:ssa, Yhdysvalloissa. Silloin kun Ilona ei maalaa, hänen lempi harrastuksensa on luonnossa kävely, eläinten kanssa keskustelu ja suklaan syönti.