Top

Näyttelyiden yhteisavajaiset: Anne Ovaska ja Jyrki Setälä

3.5.2023

Tervetuloa näyttelyiden yhteisiin avajaisiin keskiviikkona 3.5. klo 17–19. Vapaa pääsy!

Galleria Aarni, kauppakeskus Sellon 3. kerros
Leppävaarankatu 3–9, 02600 Espoo

Kuvassa näkyvät teokset:

Vasen: Jyrki Setälä, Color meadow (teoskuvaa rajattu), 110×135 cm, akryyli ja paperi, 2023

Oikea: Anne Ovaska, Yön sidos purkautuu, öljy kankaalle, 100×100 cm, 2022


4.5. – 28.5.2023

Jyrki Setälä – Aika ehjä maailma

“Jyrki Setälän teoksissa leikellyt kappaleet, kauan vaalitut riekaleet ja viivakiepit vaeltavat ja asettuvat keskusteluetäisyydelle. Kappaleitten odottamattomat kohtaamiset synnyttävät uusia jännitteitä. Tekijä keskustelee elementtiensä kanssa ja tuntuu kuin ne keskustelisivat myös keskenään. Välillä yksi puheenaihe valtaa koko pinnan, jotkut toiset uppoavat värikenttiin. Välillä puheensorina täyttää koko tilan, toisissa kuuluu vain hiljaista mutinaa. Teoksissa tuntuu pitkien keskustelujen rakenne ja arkkitehtuuri.”
– Mikko Rantanen

Jyrki Setälä on espoolainen kuvataiteilija, hän valmistui Kuvataideakatemiasta 1998. Setälän viimeisimmät näyttelyt ovat yksityisnäyttely Galleria Topeliuksessa 2021 ja yhteisnäyttely Keuruun museossa kesällä 2021. Hänen teoksiaan on hankittu mm. Helsingin kaupungin, Rovaniemen taidemuseon ja Vexi Salmen kokoelmiin.

Lue lisää näyttelystä: https://www.espoonkuvataiteilijat.fi/nayttelyt/jyrki-setala/

Kiitos näyttelyn tukemisesta, Taiteen edistämiskeskus.


4.5. – 28.5.2023

Anne Ovaska – Kuuntelen tuulta -maalauksia

“Kuuntelen tuulta” -näyttelyn öljyvärimaalaukset ovat havaintoja luonnosta, vesistöistä, merestä. Maalatessa tavoittelen ihmettä, väriä, viivaa, pintaa, liikettä. Hyvää tuulta, jotakin mikä avaa maalauksen, jotakin mikä pysäyttää, väreilee kehossa ja nostaa mieleen muistoja menneestä ja kaikuja tulevasta.

Seuraan väripolkuja, tiheiden viivojen muodostamia johtolankoja. Viivaa mikä sykkii jostakin mistä en tiedä vielä mitään. Suotuisin hetkin syntyy tasapaino. Orgaaninen muoto viittaa aina johonkin. Värien ja viivojen koreografia houkuttelee esille uusia näkymiä missä kaikki on mahdollista ja tiedostamaton tulee näkyväksi.

Olen Espoon Nuuksiossa asuva kuvataiteilija. Opiskelin Vapaassa Taidekoulussa, ja valmistuin taidemaalariksi ammattilinjalta 1987. Olen osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin vuodesta 1986 ja pitänyt noin 30 yksityisnäyttelyä vuodesta 1988. Teoksiani on Suomen valtion, Espoon seurakuntayhtymän, Heinolan taidemuseon kokoelmissa sekä yksityisissä kokoelmissa.

Lue lisää näyttelystä: https://www.espoonkuvataiteilijat.fi/nayttelyt/anne-ovaska/