Top

FOOTNOTES 2

4.12.2021

Lauantaina 4.12. klo 17.30 (kesto 45-60 min)
Galleria Aarnissa. Vapaa pääsy.


Tukijat: Avek – audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus, Espoon kaupunki, Taike – Taiteen edistämiskeskus & Kultuurikeskus Sähinä

Kuva Sari Antikainen. Kuvassa Marie-Claire Schlameus ja Nadja Pärssinen.

Koreografia ja tanssi: Nadja Pärssinen
Videotaide: Sari Antikainen
Sello: Marie-Claire Schlameus

FOOTNOTES 2 
on installaatioesitys, jossa työryhmä tuo näkyväksi taivaltamisen ruumiillisuutta poikkitaiteellisen keinoin. Työryhmään kuuluu koreografi ja tanssija Nadja Pärssinen, videotaiteilija Sari Antikainen ja äänisuunnittelija ja sellisti Marie-Claire Schlameus.

FOOTNOTES 2 installaatioesityksen työryhmä tutkii poikkitaiteellisin keinoin taivaltamisen ruumiillisuutta. Installaatioesitys tuo näkyväksi jaloista syntyvää koreografista ajattelua, lähiluonnossa kuvattuja maisemia ja muistiinpanoja kävelyistä (kirjailija Rebecca Solnit & Virginia Woolf). Sen lisäksi teoksessa kuullaan selloinstrumentista kuuluvaa liveäänimaisemaa. 

FOOTNOTES-tanssielokuva
on audiovisuaalinen essee kävelemisestä. Äänen, kuvan, tanssin ja tekstin keinoin se punoo yhteen erilaisia havaintoja ja tarinoita kävelystä. Teos on osa tanssitaiteilija Nadja Pärssisen ja leikkaaja Sari Antikaisen yhteistyöprojektia, jossa he ovat tutkineet taivaltamista lähiluonnossa, kehittäneet improvisatoorista tanssin kuvaamisen metodia ja tutkineet eri kirjailijoiden muistiinpanoja kävelyn ruumiillisuudesta. Tanssielokuvan kesto 13 min. 

Illan kesto on noin  60 min. sisältäen installaatioesityksen ja tanssielokuvanäytöksen sekä lopuksi keskustelua yleisön kanssa.

FOOTNOTES 2 installaatioesityksen ensi-ilta oli 05.09.2021, Kulttuurikeskus Sähinässä, Helsingissä.

FlowWowProductions
https://npflowwow.com/

Paikkoja on rajoitetusti. Tulethan ajoissa.