Top

Näyttelyn avajaiset: Maria Wolfram – Face to Face

29.8.2023

Face to Face

Tervetuloa avajaisiin tiistaina 29.8. klo 17-19!

 

Maria Wolfram tutkii teoksissaan identtiteettin, tasa-arvon ja valtasuhteiden kysymyksiä. Ihmisen kasvot ovat hänelle loputon inspiraation lähde. Hänelle kasvot ovat kuin tunteiden maisema. Wolfram tuo teoksissaan esiin poissulkemisen ja sisällyttämisen teemoja. Hän käyttää veistoksissaan, maalauksissaan ja installaatioissaan omaperäistä tekniikkaa yhdistelemällä öljy- ja akryylivärejä, tussia, valokuvaa, kankaita ja kollaasia. Tähän näyttelyyn Wolfram tuo maalauksia ja maalausinstallaation. Tätä näyttelyä on tukenut Svenska Kulturfonden.


Maria Wolfram (s. 1961) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, jonka taidetta inspiroivat mytologia, kansanperinne, taidehistoria ja nykykulttuuri. Keskeistä Wolframin teoksissa on värien ja pintojen dynamiikka. Hän ammentaa vaikutteita kohtaamisista eri kulttuurejen kanssa ja keskittyy naisnäkökulmaan, joka on sivuttu kautta historian. Viime vuonna hänen teoksiaan oli esillä Seychellien nykytaidebiennaalissa, Venetsian Biennaalin yhteydessä järjestettävässä Personal Structure-näyttelyssä, yksityisnäyttelyssä Orimattilan taidemuseossa sekä Galleria Duetossa Helsingissä. Wolfram osallistui alkuvuodesta kutsuttuna taiteilijana 16 maalauksen installaatiolla !9 th Asian Art Biennalessa, Dhakassa, Bangladeshissä.

Teoskuva yllä: Kuva koostuu eri teoksista vuosilta 2022-23. Kuvat on taiteilija Maria Wolframin ottamia ja teokset ovat eri kokoisia. Kukin teos on öljyväri mdf-levylle tai kartongille.

www.mariawolfram.com

www.instagram.com/maria.wolfram

Ansioluettelo Maria Wolfram

 

Näyttelyä on tukenut Svenska kulturfonden.

Svenska kulturfonden logo.

 

 

 

Avoinna ti-pe 11-19, la-su 12-16. Vapaa pääsy. Esteetön tila.


 

Maria Wolfram, "Pitkän matkan päätös", akryyli, öljyväri ja kollaasi mdf levylle, 50 x 50 cm, 2022.

Maria Wolfram – Pitkän matkan päätös, akryyli, öljyväri ja kollaasi mdf levylle, 50 x 50 cm, 2022

 

Vasemmalla Lea ja oikella Siiri, molemmat muste ja öljyväri mdf-levylle, 250 x 100 cm, 2023.

Maria Wolfram – Lea (vasen) ja Siiri (oikea), molemmat ovat muste- ja öljyvärimaalauksia mdf-levylle, 250 x 100 cm, 2023