Top

Taiteiden havinaa: 70- ja 80-luvuilla syntyneet

26.10.2019

Yhdistääkö syntymävuosikymmen eri alojen taiteilijoita? Löytyykö tuotannoista yhteistä sukupolvikokemusta?

Toistaiseksi viimeinen lokakuinen kohtaaminen tapahtuu 70- ja 80-luvuilla syntyneiden kuvataiteilijoiden Jani Hännisen & Eveliina Hämäläisen sekä kirjailija Seija Helanderin kesken.

Lokakuisina lauantaina tapahtumiin kutsutaan valikoitu joukko kutakin syntymävuosikymmentä edustavia kuvataiteilijoita ja kirjailijoita hakemaan teoksilleen yhteisiä nimittäjiä. Tarjolla on siis oiva mahdollisuus nauttia paitsi laajasta otannasta laadukkaita teoksia, myös tekijöiden itsensä läsnäolosta. Tapahtuma alkaa klo 14. Taiteilijat haastattelevat toisiaan päivän aikana. Pääsy on kaikille vapaa ja maksuton.

Katutaidevaikutteita abstraktimpaankin ilmaisuun yhdistävän Jani Hännisen teoksien on kuvattu olevan väreiltään, sommitelmiltaan ja rytmiltään tasapainossa.  

Kirjailija ja kulttuurituottaja Seija Helander toimii aktiivisesti kulttuurin saavutettavuuden edistämiseksi ja tarjoaa yrittäjänä monipuolisia sanataidepalveluja.  

Eveliina Hämäläinen työskentelee maalauksen, piirustuksen ja maataiteen keinoin. Näyttelyn teokset on toteutettu musteella paperille. Kukin teos on syntynyt jatkumona toisensa perään – keräten itseensä piirtäjän mielenmaiseman sellaisena kuin se on. Musteella piirtäessä jokainen jälki, valinta ja kosketus jää näkyviin ja tallentuu paperiin. 

50 vuotta täyttävät Espoon kuvataiteilijat – Esbo bildkonstnärer ry sekä Espoon kirjailijat ry – Esbo författare ry järjestävät yhteisvoimin Taiteiden havinaa -näyttelyn Galleria Aarnin tiloissa osana Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyt -tapahtumasarjaa. Se tuo esiin maalaustaiteen monimuotoisuutta ja suomalaisia taidemaalareita ja on osa Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlan ohjelmaa vuonna 2019. 

Näyttelyä ja tapahtumapäiviä tukee Kauppaneuvos Otto A. Malmin lahjoitusrahasto.

Teoskuva: Eveliina Hämäläinen, One More Moonrise, ink on paper, 18x26cm, 2019