Top

Espoon Kuvataiteilijat ry, jäsenkirje 1 / 2021

Puheenjohtajan palsta

Kulunut vuosi on ollut monellakin tapaa haastava sekä meille jokaiselle yksittäisinä taiteilijoina, että yhdistyksenä, galleriana ja taidelainaamona. Jälleen kuitenkin olemme voineet oppia, kehittyä ja kasvaa monella tapaa. Galleriassa on koettu hienoja näyttelyitä siltä osin kun olemme näyttelytilat voineet pitää auki. Taidelainaamo on tavoittanut enenevissä määrin uusia asiakkaita, ja taloudellinen kehitys siltä osin näyttää lupaavalta myös tulevalle vuodelle. Kaupungin avustus pysyy myös ennallaan, joten tuleva vuosi näyttää varsin hyvältä yleisellä tasolla. Toki uuden vuoden toiveena toivomme, että voimme pitää ovet jälleen normaalisti auki ja ihmiset pääsevät nauttimaan kuvataiteesta.

Henkilöstössä tapahtuu muutoksia, kun järjestösihteerimme Hanna Nyman siirtyy muihin tehtäviin tammikuun lopussa. Haluankin kiittää Hannaa menneistä vuosista ja erityisen hienosta työstä Espoon kuvataiteilijoiden eteen! Iloksemme taidelainaamokoordinaattori Vera Koura ryhtyy hoitamaan myös järjestösihteerin tehtäviä helmikuun alusta lähtien. Onnea Vera!

Terveisin,
Tatu Vuorio

Näyttelytoiminta jatkumassa helmikuussa

Galleria Aarnin näyttelytoiminta on kiinni koronarajoitusten vuoksi tammikuun loppuun saakka, mutta mikäli rajoitukset pysyvät nykyisen kaltaisina, käynnistämme näyttelytoiminnan jälleen helmikuun alussa. Tällöin rajaamme galleriassa oleskelevien henkilöiden määrän kerrallaan enintään 10 henkilöön. Taidelainaamo on ollut avoinna normaalisti 21.12. alkaen.

Helmikuussa Galleria Aarnissa on Hilkka Okkonen-Uusikylän ja Aarre Kärkkäisen yhteisnäyttely Lepakon vuosi, joka avautuu 3.2. Tervetuloa!

Uudet aukioloajat

Taidelainaamolla ja Gallerialla on uudet aukioloajat: olemme avoinna nyt ti-pe klo 11-19 ja viikonloppuina totuttuun tapaan la-su klo 12-16.

Taidelainaamo on laajentunut

Kauppakeskus on tarjonnut meille kokeiluluontoisesti puoleksi vuodeksi käyttöön takatilan, jonne taidelainaamo on laajentunut. Nyt voit tuoda lainaamoon neljä ripustettavaa työtä ja lisäksi viisi kehystämätöntä teosta selailutelineisiin. Teoksia lähtee uusiin koteihin päivittäin, joten otamme mielellämme uusia töitä vastaan!

Jäsenasioiden yhteyshenkilöksi Vera Koura

Hanna Nyman siirtyy kohti uusia haasteita tammikuun lopussa ja jatkossa jäsenasioista vastaa Vera Koura. Jäsenasioissa häneen voi olla yhteydessä sähköpostitse vera@espoonkuvataiteilijat.fi.

Taidelainaamoasioissa viestiä kannattaa laittaa osoitteeseen taidelainaamo@espoonkuvataiteilijat.fi, sillä sitä kautta palvelee myös muu henkilökuntamme.

Kevätkokous su 21.3. klo 16.30

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään su 21.3. klo 16.30, päivämäärä kannattaa laittaa jo kalenteriin! Kokous pyritään toteuttamaan paikan päällä Aarnissa, mutta riippuen koronarajoituksista myös etäyhteystoteutus on mahdollinen. Tiedotamme kokouskäytännöistä tarkemmin maaliskuun alussa.

Katso Aarnissa kuvattu tanssiteos F I G U R E _H U M A I N E verkossa!

F I G U R E _H U M A I N E

Galleria Aarni / Espoon kuvataiteilijat toimii mielellään myös monitaiteellisissa produktioissa. Korona-aika on vaikuttanut merkittävästi esittävän taiteen tuotantotapoihin ja sisältöihin. Kansainvälisistä yhteisteoksistaan tunnettu koreografi Favela Vera Ortiz on julkaissut uusimman tanssiteoksensa Figure Humaine videona, yleisörajoituksista johtuen.

Tanssija Elina Valtosen esittämän teoksen esityspaikkana on Galleria Aarni.

Katso tanssiteos ilmaiseksi tästä linkistä:
https://vimeo.com/493565901
Teoksen kesto 20 min.

Ensi-ilta 18.12.2020
Galleria Aarni, Espoo
Koreografia: Favela Vera Ortiz
Tanssi: Elina Valtonen
Puku: Favela Vera Ortiz
Stailaus: Meri-Tuuli Hirvonen
Musiikki: Figure Humaine by Francis Poulenc

Kiitos: Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Galleria Aarni / Espoon Kuvataiteilijat ry / Seela Petra

Kuva: Ville-Veikko Niemelä

Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastojen apurahat haussa

SKR:n maakuntarahastojen haku on käynnissä 10.2.2021 saakka. Lisätietoja ja hakuohjeet: www.skr.fi

Jäsenten näyttelykalenteri ja jäsensivut

Lisäämme mielellämme jäsensivuille näyttelykalenteriin tietoja jäsenten näyttelyistä. Voit ilmoittaa näyttelysi kalenteriin verkkolomakkeen kautta. Täydennämme tiedot verkkosivuillemme käsin, joten tietojen päivittymisessä voi kestää muutaman päivän.

Jäsensivuille pääset osoitteesta: https://www.espoonkuvataiteilijat.fi/espoon-kuvataiteilijat/jasenille/jasenille-info/
Salasana on kuvataiteilijat

Jäsensivuilta löydät tietoa mm. hallituksen kokouskuulumisista ja ja ohjeet verkkolainaamoon kirjautumiseen.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin ja lainaamoon sekä moikkaamaan meitä samalla!
Mukavaa vuoden alkua!

Terveisin
Hanna, Vera, Seela Petra ja Marja