Top

Jäsenkirje 4 / 2020

Puheenjohtajan palsta
Keväästä ja kesästä on selvitty taiteen rintamalla haastavissa olosuhteissa. Korona ravistelee kulttuurisektoria kovin ottein ja esittämisen eri muodot kamppailevat toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi rajatuilla kävijämäärillä. Kuvataiteen kentällä tilanne ei onneksi ole ihan niin paha ja meilläkin avarassa galleriatilassa ja lainaamossa pääsee katselemaan taidetta turvallisin etäisyyksin. Toiveena olisi, että mahdollisimman moni jäsenistämme myös kävisi näyttelyissä ja avajaisissa, koska tällä luomme gallerian taiteilijoille ja sitä kautta myös tuleville taiteilijoille kuvan toimivasta ja virkeästä galleriasta sekä taidelainaamosta.

Kaupungin kulttuuriavustusten kokonaiskuvan kannalta tulee olemaan haasteelliset ajat edessä. Se, miten vähenemässä päin olevat kulttuuriavustukset jatkossa jaetaan näin haasteellisissa olosuhteissa tulee määrittelemään paljolti tulevaisuuden näkymiä myös meidän toimintamme osalta. Meillä itsellämme on kuitenkin kaikki mahdollisuudet pitää äänemme kuuluvilla ja teoksemme näkyvillä. Tulevassa syyskokouksessa on jälleen luottamustehtäviä avoinna ja arvomme myös ensi vuoden taidelainaamon kuukauden taiteilijat. Toivoisinkin, että mahdollisimman moni ottaisi asiakseen saapua tulevaan syyskokoukseen 24.10 klo 16.00 Galleria Aarniin Selloon, tai osallistumaan kokoukseen etäyhteydellä.

Vain yhdessä puhallamme liekin toimintaamme ja sen jatkuvuuteen.

Syysterveisin,
Tatu Vuorio

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous la 24.10. klo 16

Espoon kuvataiteilijat ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 24.10.2020 klo 16. Kokoukseen voi osallistua paikan päällä Galleria Aarnissa tai etäyhteydellä. Kokouskutsu lähetetään sähköpostitse ja tarvittaessa postitse lokakuun alkupuolella.

Kokouksessa valitaan uusia jäseniä hallitukseen – mikäli olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä, voit kysyä lisää hallituksen puheenjohtaja Tatu Vuoriolta (puh. 050 586 5834) tai olla yhteydessä myös järjestösihteeri Hannaan.

Taidelainaamon Kuukauden taiteilijaksi vuonna 2021?

Kuukauden taiteilija -toiminta jatkuu, ja ensi vuoden taiteilijat arvotaan syyskokouksessa. Voit ilmoittautua arvontaan jo ennakkoon sähköpostitse (toimisto@espoonkuvataiteilijat.fi). Tänä vuonna kuukauden taiteilijoina olleet eivät voi osallistua ensi vuoden paikkojen arvontaan.
Lisätietoja seuraa syyskokouskutsun yhteydessä.

Uusi galleria- ja lainaamoassistenttimme Marja Laosmaa

Tero Hirvosen työjakso päättyi heinäkuun lopussa ja nyt lainaamossa ja galleriassa voikin törmätä uusiin kasvoihin: syyskuun alusta lähtien meillä on työskennellyt assistenttina Marja Laosmaa. Marja on meillä ensi vuoden elokuun loppuun saakka. Tervetuloa Marja! Hänet tavoittaa sähköpostitse marja@espoonkuvataiteilijat.fi

Jäsenten näyttelykalenteri ja jäsensivut

Lisäämme mielellämme jäsensivuille näyttelykalenteriin tietoja jäsenten näyttelyistä. Voit ilmoittaa näyttelysi kalenteriin verkkolomakkeen kautta. Täydennämme tiedot verkkosivuillemme käsin, joten tietojen päivittymisessä voi kestää muutaman päivän.

Jäsensivuille pääset osoitteesta: https://www.espoonkuvataiteilijat.fi/espoon-kuvataiteilijat/jasenille/jasenille-info/
Salasana on kuvataiteilijat

Jäsensivuilta löydät tietoa mm. hallituksen kokouskuulumisista ja ja ohjeet verkkolainaamoon kirjautumiseen.

Näyttelyhakuja

Galleria Huuto, Helsinki. Kevään 2022 näyttelyajat, hakuaika 28.9. saakka

Galleria 5, Oulu. Syksyn 2021 näyttelyajat, hakuaika 30.9. saakka.

Taidekeskus Ahjo, Joensuu. Vuoden 2021 näyttelyajat, hakuaika 31.10. saakka.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin ja tuleviin avajaisiin sekä moikkaamaan meitä samalla!
Mukavaa syksyn alkua!

Terveisin
Hanna, Vera, Seela Petra ja Marja