Top

Antti Minkkinen

25.5.2022 - 19.6.2022

Zooted And Yeeted.

En ole koskaan ymmärtänyt meemejä huumorin lajina. Paskaan intternetistä pöllittyyn kuvaan yhdistetään mukahauska sutkautus jollain hienolla fontilla tehtynä. Lapsena näsäviisastelusta ja sutkauttelusta sai nenän poskelle.

Mitkähän ovat kuvan alkuperäisen ottajan tekijänoikeudet ja käytetyn fontin tekijän myös. Ei kaikki ”löysin sen netistä lol” ole ilmaista. Kätevästi latautuu myös selaimen välimuistiin nämä kuvat, jolloin kenet tahansa voisi laittaa syytteeseen varastetun kuvan hallussapidosta. ”Sinäkö tämä teit?” t. kuulustelija, no en, ”pystytkö sanomaan kuka tämän kuvan on tehnyt tai mistä olet sen saanut”, no en. Linnaan vaan ja korvaukset tekijänoikeuksien haltijoille.


Antti Minkkinen on espoolainen taiteilija joka katseli youtubesta cringe compilation videoita ja selaili kuvalautoja ja niiden vaikutuksesta maalasi uusimman näyttelynsä. Hänen töitään on mm. Nykytaiteen museo Kiasman sekä Valtion taidekokoelmissa. Näyttelyä on tukenut Taike ja Espoon kulttuurilautakunta.

Teoskuva: Antti Minkkinen, Shrigma male, akryyli kankaalle, 90x100cm, 2022Zooted
When you are so high that you forget you ordered pizza. Then the door bell rings, you get scared, then really happy, because you forgot you ordered pizza.
Lähde: Urban Dictionary
Yeeted
When you fucking throw something hard as you can.
Lähde: Urban Dictionary
Shrigma male
also known as Shrigmus, is a male person that just doesn’t care, and eats shrooms all day.
It’s a rarest male type that exists.
Lähde: Urban Dictionary
Cringy
(alternate spelling ”cringey”) content is any content that someone sees as embarrassing or worthy of being mocked, and ”cringe culture” is the practice as a whole of mocking that content. Lähde: Urban Dictionary
Kuvalauta
keskustelupalsta, jonka sisällössä keskeistä on kuvatiedostojen käyttö keskustelujen apuvälineenä.
Lähde: Wikipedia


Ansioluettelo Antti Minkkinen
Kotisivu Antti Minkkinen
Haastattelu Antti Minkkinen