Top

Essu Koskinen

29.6.2022 - 31.7.2022

Ennustuksia

Avajaiset tiistaina 28.6. klo 17-19. Tervetuloa!

Ennustuksia-näyttelyn innoituksena ovat toimineet Tarot-kortit, joista Koskinen on maalannut omia, luovan prosessin kautta syntyneitä versioitaan. Maalauksissa näkyy Koskiselle tyypillistä tummanpuhuvaa, symbolista ja sadunomaista ilmaisua yhdistettynä huumorin kevyempiin ja yllättäviinkin sävyihin. Tarot-korttien Hallitsijatar on esimerkiksi muuttunut munivaksi kanaksi ja Maljojen Kuningatar siniseksi sienimetsäksi.

Tarot-korteilla on ollut paikka yöpöydälläni jo vuosikymmenten ajan, ja niiden kanssa olen humoristisella otteella tutkiskellut itseäni ja elämääni. Kortit sisältävät myyttisiä sankaritarinoita, jotka ovat aina kiehtoneet minua. Siksi Tarot-kortit valikoituivat luontevasti näyttelyn inspiraation lähteeksi”,
sanoo Essu Koskinen.

Näyttely koostuu useasta kahden tai kolmen maalauksen teoskokonaisuudesta. Niitä täydentävät proosarunot, joiden pienet ennustukset lisäävät teoskokonaisuuksien vaikuttavuutta.

Maalausten ja runojen vuoropuhelu mahdollistaa syvemmän vaikutelman ja narratiivin. Esimerkiksi vuorottelu, vastakohtaisuudet ja poikkeamat ovat keinoja, joilla kuva ja teksti säestävät luovasti toisiaan”, pohtii Koskinen. Näitä elementtejä Koskinen käytti vuonna 2020 julkaistussa taitelijakirjassaan Talo, jonka tyttö rakensi.

Espoolainen Essu Koskinen on Vapaasta taidekoulusta valmistunut taidemaalari ja Turun Taideakatemiasta valmistunut kuvataiteilija, joka on pitänyt useita näyttelyitä.

Ennustuksia-näyttelyä on tukenut Espoon kulttuuritoimi.

Essu Koskinen, kotisivu
Essu Koskinen, ansioluettelo


mustavalkoinen maalaus, sienen muotoisia hahmoja
Essu Koskinen, The Queen of Cups, öljy mdf:lle, 48x43cm, 2021
maalaus, mustavalkoinen, kana ja muna
Essu Koskinen, The Empress, öljy mdf:lle, 48x43cm, 2021