Top

Leena Niivuori

8.1.2020 - 2.2.2020

Maalausjälki
Tervetuloa avajaisiin tiistaina 7.1. klo 17-19

Näyttelyni koostuu Maalausjälki-sarjan teoksista vuosilta 2016-2019. Teokset ovat realistisia piirroksia abstraktista maalausjäljestä. Olen tutkinut maalausjälkeä kameran linssin läpi ja piirtänyt havaintoni mahdollisimman tarkasti tavoitteenani päästä lähemmäksi maalauksen ominta olemusta, oliota.

Maalausjälki-sarjan teokset esittävät maalausjälkeä, joka ei lähtökohtaisesti esitä mitään muuta kuin itseään. Jälki on vain jälki. Ajatus siitä, että joku asia vain on mitä on eikä jotain muuta, tuntuu tässä hetkessä jotenkin vapauttavalta.

BIO
Leena Niivuori on Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta 2002, minkä jälkeen hän on suorittanut taiteen perusopettajan pedagogiset erikoistumisopinnot Lahden Muotoiluinstituutissa 2004-2005 sekä kuvataiteen erikoistumisopinnot Lahden Taideinstituutissa 2006-2008. Hän on opiskellut taidetta myös ulkomailla, Bilbaossa ja Lissabonissa. Leena Niivuori on Taidemaalariliiton, Lahden taiteilijaseuran sekä Joensuun taiteilijaseuran jäsen. Hän kuuluu lahtelaiseen Painthouse-taiteilijayhteisöön. Hän on järjestänyt monia yksityisnäyttelyitä vuodesta 2002 lähtien sekä osallistunut useisiin jurytettyihin yhteisnäyttelyihin alueellisesti ja valtakunnallisesti. Hänen teoksiaan on yksityiskokoelmissa.

Ansioluettelo

Leena Niivuori tutkii maalausjälkiä -Länsiväylä-lehti.

Kuva: Leena Niivuori , Maalausjälki no 10, hiilikynä ja akryyli kankaalle, 115 x 95 cm, 2018