Top

Leevi Kivisaari

30.9.2020 - 25.10.2020

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin tiistaina 29.9. klo 17-20.

Kuva yllä: Leevi Kivisaari, ”Easter Sunday” öljy kankaalle 73×65 cm, 2020

Vaihtoehtoista Nykytaidetta – maalauksia

Tyhjiä tiloja. Maalasin vuosikausia mallista ihmisiä ja kyllästyin aiheeseen. Oli vaikeaa keksiä mitä maalaisin seuraavaksi, mikä olisi tarpeeksi mielenkiintoista?  

Uudet maalaukseni ovat ihmisistä tyhjiä tiloja.

Yleensä aloitan täysin tyhjästä huoneesta tai ikkunanäkymästä ja vähitellen lisään muutaman esineen tai muutan valotilannetta. Samaan aikaan pyrin säilyttämään kuvan mahdollisimman yksinkertaisena.

Koen että parhaimmillaan autio, riisuttu huone voi olla psykologisesti jännittävä ja ajatuksia herättävä ja mieleen saattaa tulla kysymys mitä sieltä puuttuu? Ehkä ei mitään. Muutamalla asialla tai esineellä voi saada enemmän aikaiseksi, kuin jos joka kohta olisi täynnä tavaraa.

Tämä pätee myös värin käyttöön, jota pyrin minimoimaan maalaamalla esimerkiksi vain kahdella vastavärillä ja valkoisella.


Leevi Kivisaari on klassisiin muotokuviin ja valon kuvaamiseen mm.interiööreissä öljyvärein erikoistunut taidemaalari. Hänen tunnetuimpia töitään on Espoon kaupunginjohtajan Marketta Kokkosen muotokuva.
Yksityisnäyttelyitä mm. Galleria Johan S, Galleria Oljemark ja Galleria Bakeliittibambi. Kivisaari on Taidemaalariliiton jäsen.

Leevi Kivisaari, ansioluettelo

Leevi Kivisaari, ”Hilja-maitotytön vankkurit” öljy kankaalle 55 x73 cm, 2020
Leevi Kivisaari, ”Stairway to heaven” öljy kankaalle 65×78 cm, 2020