Top

Maria B Raunio

2.3.2022 - 27.3.2022

Luontomuistoja

Ohjelmalliset avajaiset tiistaina 1.3. klo 17-19.

Avaamme Maria B Raunion näyttelyn tiistaina 1.3. klo 17-19 samanaikasesti Ilona Cuttsin näyttelyn kanssa. Avajaisissa molemmat taiteilijat esittelevät näyttelynsä. Avajaismusiikista vastaavat Saxtronauts-yhtyeen saksofonistit Anna-Sofia Anttonen ja Nanna Ikonen.

Avajaisohjelma alkaa klo 17.15. Pyydämme kutsuvieraita saapumaan ajoissa.

Lämpimästi tervetuloa!

Maria B Raunio Kesän loppua, 150 x 198 cm, akryyli kankaalle, 2021

Keskityn uusimmissa töissäni ympäristössä ja maisemassa esiintyviin orgaanisiin muotoihin ja visuaalisten muistojen tarkasteluun. Tutkin luontoa ja sen yksityiskohtia jotka maalaan eräänlaisena muistokuvana. Luontokokemus ja kasvit esiintyvät toisinaan abstrakteina, toisinaan konkreettisemmin. Työskennellessäni tietoinen ja tiedostamaton, satunnainen ja suunniteltu kohtaavat.


Maria B Raunio valmistui Budapestin Kuvataideyliopistosta taidemaalariksi (2011) ja kuvataiteen opettajaksi (2013). Hän työskentelee Budapestissa ja pitää säännöllisesti näyttelyjä Suomessa, Unkarissa ja muissa Keski- ja Itä-Euroopan maissa. Raunio on Itä-Euroopan taidekolonioiden vakituinen vierailija ja jäsen. Hän on opettanut kuvataidetta ja taidehistoriaa lukioissa ja järjestämillään taidekursseilla.

Ansioluettelo Maria B Raunio

Maria B Raunio, yksityiskohta maalauksesta, 2022