Top

Merja Salonen Di Giorgio

30.11.2022 - 23.12.2022

Roihupelto – Pompeji -kahden maailman välissä

 

Taiteilijatapaaminen – tiistai 20.12. klo 15-18.30

Taiteilija Merja Salonen Di Giorgio on paikalla Galleria Aarnissa  kertomassa teoksistaan ja taiteestaan sekä hänelle voi esittää niitä koskevia kysymyksiä. Lämpimästi tervetuloa!

 

Roihupelto – Pompeji -maalaussarjassa pääosassa ovat itähelsinkiläinen 1970-luvun pienteollisuusalue ja antiikin Pompejin kaupunki Vesuviuksen rinteellä. Näillä paikoilla on yllättävän paljon yhteistä. Maalaussarja on rakentunut viimeisten kuuden vuoden aikana kahden taiteilijalle tärkeän paikan kohdatessa. Hän katsoo aihettaan luopumisen kautta, tulevaisuudesta käsin, tuhon ja muutoksen jo tapahduttua. Tekniikkana on öljy ja tempera pellavakankaalle.

Keväällä 2023 ilmestyy kirja Roihupelto – Pompeji -kahden maailman välissä, PARVS. Kirjassa tekniikan tohtori (arkkitehtuuri), kuvataiteilija, KuM Anu Kaisa Koponen kirjoittaa RP-maalausten ja arkkitehtuurin yhteydestä ja taidehistorioitsija Synnöve Malmströmin haastatteluartikkelissa pureudutaan maalausten syntyprosesseihin.


Merja Salonen Di Giorgio valmistui taiteen maisteriksi TaiK:n Pallas Kuvataiteen ko:sta 1999 ja   kuvataiteilijaksi Imatran taideoppilaitoksesta 1997, molemmissa pääaineena maalaaminen. Ensimmäinen yhteisnäyttely 48. Nuorten näyttely Helsingin Taidehallissa 1995. Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut mm. Helsingissä yhdeksän.

Salonen Di Giorgio on tunnettu laajasta ilmaisuspektristään, öljymaalauksista sekatekniikkamaalauksiin ja tilallisiin teoksiin sekä julkiseen taiteeseen. Aiheina ovat väri itsessään ja ihmisen jäljet kulttuuriympäristöissä. Vuodesta 1998 Italian vaikutus näkyy hänen teoksissaan.

MSDG on ollut aktiivinen taiteilijajärjestötoiminnassa ja on taidemaalariliiton varsinainen jäsen. Jäsenyydet myös Helsingin taiteilijaseurassa ja Taidekortteli ry:ssa, jossa hän on yksi perustajajäsenistä.

Salonen Di Giorgion teoksia on mm. Helsingin kaupungin, Lahden taidemuseon, Tampere Maja Säätiön ja Aalto-yliopiston, sekä lukuisissa yksityisissä kokoelmissa.

Tulossa: Roihupelto Pompeji -kahden maailman välissä -julkaisu PARVS, 2023 sekä yksityisnäyttely maalauksia, Galleria G12, Helsinki, 2023/5.


Taiteilija haluaa kiittää seuraavia tahoja työnsä tukemisesta.
Sigurd Frosterus Stiftelse
Taike

 

Sivun teoskuva: Merja Salonen Di Giorgio, Roihupelto – Pompeji #12,
öljy kankaalle, 114 x 114cm, 2019, kuva Matti Kilponen

Merja Salonen Di Giorgio, Kuvataiteilijamatrikkeli
CV


matalan rakennuksen sisätila, ikkuna, matto, käytävä pois huoneesta
Roihupelto – Pompeji 4, öljy kankaalle, 57 x 57cm, 2019, kuva Matti Kilponen
porttikongi, harmaat seinät, taustalla pitkää matalaa rakennusta, jossa nauhaikkunat
Roihupelto – Pompeji 5, öljy kankaalle, 57 x 57cm, 2020, kuva Matti Kilponen
vaaleaan porttikongiin, josta näkyy pihalle. pihalla on vaaleaa rakennuksen fasadia
Roihupelto – Pompeji 6, öljy kankaalle, 114 x 114cm, 2019, kuva Matti Kilponen
Roihupelto – Pompeji 28, öljy kankaalle, 114 x 114cm, 2020, kuva Matti Kilponen