Top

Pauli Ahopelto

2.8.2023 - 27.8.2023

UNBOXING
Tervetuloa avajaisiin tiistaina 1.8. klo 17-19.

UNBOXING on päreillä toteutettu nykytaidenäyttely. Esillä on pääosin mosaiikkeja. Taiteilija Pauli Ahopelto on työskennellyt monitaiteen alalla yli kahden vuosikymmenen ajan ja esittelee nyt päreiden käyttöä modernissa taidekontekstissa.

Materiaalivalintaa lähestytään ekologisesti ja kokeellisesti, luoden päreillä täysin uudenlaisia näköaloja. Taiteilija aloittaa luomisprosessinsa digitaalisesta ilmaisusta saaden inspiraationsa arkipäivän mediavirroista tai vaikka kännykkäkuvista. Käsin värjätyt päreet synnyttävät kiehtovia kontrasteja ja harmonioita orgaanisilla tekstuurillaan. Teokset muistuttavat maisemia, esineitä ja hahmoja, samalla sisältäen futuristisia elementtejä, käsitteitä ja piiloheijastuksia. Tuloksena on kollaasimaisia kokonaisuuksia, jotka herättävät katsojan mielikuvitusta ja assosiaatioita.

UNBOXING rohkaisee katsojia pysähtymään ja pohtimaan ekologisen kestävyyden ja kestävän kehityksen teemoja. Teokset heijastavat nykypäivän ilmiöitä, teknologiaa, muistia ja identiteettiä, samalla huomioiden suhdettamme luontoon. Visuaalisten ja symbolisten merkitysten lisäksi “UNBOXING” avaa aiheita yhdistämällä historiaa, ajankuvaa ja näkökulmia väripalettiin, luoden merkityksellisiä ja tuoreita oivalluksia. Päreiden dynamiikka kutsuu katsojaa ja tuo kokemukseen vuorovaikutteista rytmiä. Ahopelto haluaa “Unboxing” -näyttelyllä myös elvyttää perinteisen päremateriaalin olemassaoloa ja elinvoimaisuutta esimerkiksi ympäristötaiteen hankkeita silmälläpitäen

Ansioluettelo Pauli Ahopelto
Instagram Pauli Ahopelto

Teoskuva: Pauli Ahopelto, Next Level 2, 122 x 83 x 4 cm, päremosaiikki okume-puulevylle, 2023