Top

Rose-Mari Torpo

5.2.2020 - 1.3.2020

Chroma
Tervetuloa avajaisiin tiistaina 4.2. klo 17-19.

Chroma-näyttely koostuu paperille, kankaalle ja verkolle spray-maaleilla, musteella ja akryylilla maalatuista teoksista. Materiaalien eri ominaisuudet, värit ja teosten sijoittuminen galleriatilassa rakentavat kokonaisuuden. Sarjan teemana toimii ajatus havainnon ja katseen kautta todellisuuden ymmärtämisestä. Verkoille maalatut teokset, joissa korostuvat keveys, läpinäkyvyys, valonkulku maalauspinnassa ja liike toimivat vastakohtana mattapintaisille kanvasmaalauksille. Teokset heijastavat valoa ja väriä. Teoksissani luon tietynlaisia muuttuvia todellisuuksia, illuusioita katseellemme. Katsojan siirtyessä tilassa heijastukset, värit ja pinnan liike vaihtuvat ja teos ja tila muuttuvat. 

Maalaustyöskentelyni on prosessipohjaista ja ohjautuu visuaalisesti sekä teemallisesti usein värin, materiaalien, tilan ja kokeilujen kautta. Maalausprosessiini liittyy voimakkaasti tunne etsimisestä ja kokeilusta. Koen, että materiaalit ja värit ovat vuoropuhelussa teoksissani ja ohjaavat työskentelyäni. Tämän hetkisen taiteellisen työskentelyni lähtökohtana on tila, materiaalisena ja ajatuksellisena; käsittelen tilaa ja muunnan sitä värin ja materiaalien avulla. Minua kiinnostavat objektien väliset suhteet, materiaalien ja värin vuoropuhelu ja katsojan asema teosten kokijana tilassa.

BIO
Rose-Mari Torpo (s. Raumalla 1977) asuu ja työskentelee Helsingissä. Valmistuttuaan Vapaasta Taidekoulusta taidemaalariksi vuonna 2003 hän on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin ulkomailla ja Suomessa. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä mm. Rauman Taidemuseossa, Galleria Å:ssa Turussa ja Huuto galleriassa Helsingissä. Vuonna 2016 hän täydensi koulutustaan Turun Taideakatemiassa (kuvataiteilijan AMK –tutkinto). Rose-Mari Torpo on Taidemaalariliiton jäsen ja kuuluu Helsingin ja Rauman taiteilijaseuroihin.

Ansioluettelo
Taiteilijan kotisivut

Rose-Mari Torpolle väri ja uudet materiaalit ovat kiinnostavia haasteita -Länsiväylä-lehti.

Kuva: Rose-Mari Torpo, Chroma, muste kankaalle, 33 cm x 33 cm, 2019

Moonrise: muste, akryyli ja spray-maali kankaalle, verkolle ja paperille, 76 x 41 cm
Rose-Mari Torpo, Chroma, tilakuva, Galleria Aarni.