Top

Teija Immonen, Taina Kokkonen

28.2.2024 - 24.3.2024

Yläilmoista pinnalle – From the upper air to the surface

Tervetuloa avajaisiin tiistaina 27.2.2024 klo 17-19!


Teija Immonen ja Taina Kokkonen ovat pitäneet viime vuosina useita yhteisnäyttelyitä. Vaikka heidän kuvakielensä poikkeavat toisistaan, teokset ovat molemmilla rakennettu kollaasimaisesti; Immonen koostaa teoksensa monesta eri kuvalähteestä ja Kokkonen luo puolestaan tasoja teoksiin useista ohuista paperikerroksista.

Immosen ja Kokkosen teokset ovat voimallisia, rohkeita ja värikkäitä. Yhdistävänä tekijänä toimii myös kohopainomenetelmien käyttö, jotka luovat omanlaisen vahvan yleisilmeen.

Teija Immonen käyttää teoksissaan populaarikuvaston maailmaa yhdistäen sitä omakohtaisiin kokemuksiin, viittauksiin taidehistoriaan, luontokuvaukseen, asetelmataiteeseen ja kotialbumin kuviin. Näin yhdistellen ylevää ja kitschiä hän pyrkii tavoittamaan universaalin kuvien virran joka tuttuinen elementteineen koskettaa monia.

Taina Kokkonen leikittelee ornamentaalisilla muodoilla teoksissaan. Värien ja muotojen keskeinen sointuvuus on teoksien sisältö. Aiheet teoksiin löytyvät luonnosta, sen erilaisista muodoista ja luonnon kiertokulusta. Kokkonen käyttää toistuvia muotoja tehokeinona, jolla saa liikkeen tunnun teoksiin. Teoksen syntyprosessiin saattaa lisäksi vaikuttaa jokin muisto, kuva tai vaikkapa ajankohtainen uutinen.


Taina Kokkonen

Taina Kokkonen on viime vuodet työskennellyt kollaasitekniikalla. Teokset ovat yksittäiskappaleita, vaikka ovat grafiikan keinoin toteutettuja. Kokkonen painaa erilaisia muotoja kohopainografiikan keinoin. Hän kiinnittää paperisuikaleet osittain päällekkäin ja lomittain luoden niistä uuden kokonaisuuden. Paperin rosoisuus ja siinä näkyvät paperin syyt näkyvät lopputuloksessa. Ne tuovat elävyyttä, mutta myös yllätyksellisyyttä pintarakenteeseen, kun taustalla olevat muodot näkyvät osittain ylempänä olevien muotojen alta.

Kokkonen Taina, Game over 1, kohopaino, kollaasi, 2023, 55 x 79 cm
Kokkonen Taina, Kerrostumia, kohopaino, kollaasi, 2023, 70 x 98 cm
Kokkonen Taina, Walk the line, kohopaino, kollaasi, 2024, 64 x 47 cm

Teija Immonen (Haavistola)

18-vuotiaan taiteilijan alun suuri haave toteutui, kun portit kuvataideakatemiaan avautuivat vuonna 1986. Elämän sisällöksi löytyi taide kaikissa muodoissaan ja vapaa-aikaan laaja ystäväpiiri musiikin ja vintageharrastuksen parissa. Vuodet ovat vierineet mutta perusta on pysynyt samana. Taiteilijalla yksityinen ja ammatillinen helposti yhdistyy ja siitä ”sopasta” olen ammentanut vuosikymmenet. Vuosiin mahtuu paljon näyttelyitä, opetustyötä ja taidegrafiikan menetelmien kehittelyä.

Immonen Teija, Piennarta pitkin, monotypia, 2023, 50 x 75 cm
Immonen Teija, Tiikerienergiaa, akvarelli, 2024, 76 x 56 cm
Immonen Teija, Mustekala, syväpaino, 2024, 48 x 28 cm

Galleria Aarni

Kauppakeskus Sello, 3. krs, Leppävaarankatu 3-9, 02600 Espoo

Aukioloajat: ti-pe klo 11-19, la-su 12-16, ma suljettu

Vapaa pääsy. Esteetön tila.