Top

Tiina Kivinen

25.10.2023 - 19.11.2023

Runaway Boys

Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin tiistaina 24.10. klo 17-19!

Metsään ja juuriin sulavasti liittyen monissa teoksissani aiheena toistuvat pikkulinnut. Linnut symboloivat minulle myös ihmistä sekä ihmisen haurautta tai vahvuutta silloin, kun pystyy lentämään ja ilmaa on tarpeeksi siipien alla. Pikkulinnuilla (nimenomaan varpusilla) olen käsitellyt ja käsittelen tämän päivän nuorison ongelmia. Isona asiana esimerkiksi “hatkaavat” nuoret. Näissä nuorisoon liittyvissä teoksissa oman kuvakieleni osaksi tulee myös katutaide, graffitit ja nuorten itsensä käyttämät tägi-tussit. Käsittelen tätä nuorisoon ja nuorison ongelmiin liittyvää aihepiiriä taiteellisessa työskentelyssäni.

Haluan taideprojektin keinoin tuoda päivänvaloon niin nuorille kuin aikuisille tällaista hankalaa aihemaailmaa, jolle useammat ihmiset sulkevat silmänsä.


Tiina Kivinen (s. 1971) on kansainvälisesti toimiva kuvataiteilija, joka on ainoana suomalaisena voittanut H.M. Queen Sonja Art Awardin. Kivinen työskentelee erityisen hitaalla ja työläällä mezzotintotekniikalla. Mezzotintolle on tyypillistä läpitunkematon, meheva musta pinta ja tekniikan hidas työstäminen. Sen käytön voi ajatella pienenä kapinana tämän ajan kiirettä vastaan.

Tiina Kivisen teoksia löytyy useista julkisista kokoelmista, muun muassa Moderna Museet (Ruotsi), The British Museum (Lontoo), Serlachius Museo (Mänttä), Suomen Valtio ja H.M. Queen Sonja Art Collection (Norja).

Näyttelysivun yläosassa näkyvä teos: Tiina Kivinen, Runaway Boys (2020), mezzotinto, fotoetsaus, akryylitussi

Abstrakti vaaleanpunaisen ja liilan sävyinen maalaus, jossa tekstit "NO" ja "PASA NADA".
Tiina Kivinen, No Pasa Nada (2023), 70 x 100 cm, öljyvärimaalaus
Yhdistelmä fotoetsausta, taidegrafiikan syväpainomenetelmää mezzotintoa ja akryylitussia. Fotoetsauksessa näkyy tiiliseinä, jonka päälle on kirjoitettu graffitimaisesti värikkäillä akryylitusseilla "Kaupungissa on uusi seriffi." Kuvassa myös näyteikkuna, jossa lukee "Nuori Espoo". Etualalla maantasossa tumma lintu.
Tiina Kivinen, Kaupungissa on uusi seriffi (2020), mezzotinto, fotoetsaus, akryylitussi

Galleria on suljettu Pyhäinpäivänä 4.11. ja Isänpäivänä 12.11.2023.