Top

Tiina Osara

27.4.2022 - 22.5.2022

Oodi liikkeelle

Huom! Äitienpäivänä 8.5. galleria ja taidelainaamo suljettu.

Tiina Osaran uudet maalaukset  saavat alkunsa liikkeen alkuvoimasta. Osaralle maalaus on fyysinen prosessi, jossa liike mahdollistaa yhteyden kehon syvätietoisuuteen, kollektiiviseen menneisyyteen. Kehomuistin syvät tasot ovat liike resonanssia, jossa sisäiset kokemukset sekä tunteet aukeavat liikkeen välityksellä värin että muodon kieleen. 

Maalaus on prosessi missä kaaos ja harmonia kohtaavat, se on kehon /sielun liike jossa kangas toimii löytämisen tilana.

Osaran maalausten suuri koko vapauttaa, värit iskevät voimalla, harmonia sekä tyhjyys tuovat rauhan. Maalaukset ovat  abstraktioita tilassa, kysymyksiä joita hän ei osaa kysyä sekä keino tavoitella selittämätöntä ilman nimeämistä. Maalausliike on väylä näkyvän ja näkymättömän välillä, se on silta sekä yhteys kaikkeen elävään. 

Tiina Osaralla on intohimoinen suhde väriin myös materiana sekä tarve sukeltaa siihen fyysisesti. Hänelle maalauskangas toimii ihona, joka tuntee ja reagoi vastavuoroisesti. Hänen maalausvälineensä on koko keho ja sen liikeradat.  Hänen maalauksensa muotoutuu kehon dialogin kautta, sekä palavasta tarpeesta löytää -saavuttaa jotain uutta. Sisäisten ja ulkoisten voimien liikuttamana maalaus liikkeen jäljestä, maalauksesta, muotoutuu Osaralle olemassaolon todistusaineisto.   

Balettitunnit sekä meditointi ovat osana hänen työskentelyään sekä klassinen musiikki minkä keskellä hän elää. Näyttelyteosten syntyajankohtana musiikillisena osana on Osaralla ollut Stravinskyn Le Sacre Du Printemps, Arvo Pärtin sävellykset sekä Tiibetiläisten munkkien laulama Om mantra.

Galleria Aarnin teokset enteilevät kevättä, kesää, kasvua,lisääntynyttä valoa, voimaa, elämän positiivista energiaa että raadollisuutta.


BIO

Tiina Osara on suomalainen kuvataiteilija ja actionpainter. Osara tunnetaan suurikokoisista, abstrakteista, värikylläisistä ja monikerroksellisista maalauksistaan, sekä valokuva- ja videoinstallaatioistaan.

Hänen taiteensa erityisenä areenana ovat action-painting, live-esiintymiset klassisen musiikin konserteissa. Konserteissa Osara siirtää tuntemuksensa soivasta musiikista reaaliaikaisesti maalauksina kankaalle niin, että konserttiyleisö voi seurata hänen työskentelyään. Klassinen musiikki onkin usein hänen maalaustensa aihe.

Fysioterapeutin ammattitutkinto avasi Osaralle liikkeen merkityksen ja kinesteettisen tuntoaistin mahdollisuudet ilmaisun välineenä. Tästä juontaa myös hänen maalaustensa suuri koko, joka suo vapauden ekspressiiviseen ja kokonaisvaltaiseen fyysiseen työskentelyyn.

Taideopinnot Osara suoritti taidekoulu Maan ammatillisella linjalla 1993 – 1996, kuvataiteilijan AMK-tutkinnon 2006 – 2008 ja erikoistumisen valokuvataiteeseen 2009-2010 Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Osara on pitänyt sekä yksityisnäyttelyitä, että osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja muualla Euroopassa vuodesta 1996 lähtien. Vuodesta 2010 pääasiallinen työskentely on ollut action-painting konserteissa, joita on ollut ympäri maailmaa.

Tiina Osara on asunut ja työskennellyt Ranskassa vuodesta 2013 lähtien.

Teoskuva: Tiina Osara, Vastaliike, 200X185cm, acryyli kankaalle, 2022

Ansioluettelo Tiina Osara
Kotisivu Tiina Osara

Action Painting Tiina Osara
Arvo Pärt, Symphony n°4
Swedish Chamber Orchestra, Örebrö 2019
Conductor Patrick Gallois