Top

Exhibition Opening: Hong Liu-Sertti ja Petra Kallio

26.9.2023

Tervetuloa näyttelyiden yhteisavajaisiin Galleria Aarniin tiistaina 26.9. klo 17–19! Avajaisissa on Jarmo Saaren musiikkiesitys sekä Petra Kallion performanssi. Ohjelma alkaa noin klo 17.15.


27.9. – 22.10.2023

Petra Kallio Landiđ Gá / Gá:n maa Meren Luut

Gá:n maa, on aika ja paikka olevan ja olemattoman välissä, hetki tämän ajan ja iäisyyden reunoilla… valon ja pimeyden vaihtuessa laskuvedestä nousevaan. Gá on hyljehahmoinen viestin välittäjä, aallon kevyin kuiskauksin merilevien valtakunnasta suuntaviivoja näyttävä ja sanattomasti unessa opastava oraakkeli.

Gá:n maa on Kordelinin säätiön, Taiteen keskustoimikunnan, Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin avustusten turvin Islannin Länsivuonoilla käynnistynyt ja osittain Italiassa työstetty kokonaisuus, jonka teokset peilaavat Islannin luonnon valoin ja värein mielenmaisemaani ja piirtävät näkyviin sen Islannin, jonka haluan katsojien tavoittavan. 

Kokonaisuuteen kuuluu kahdessa osassa, Meren luut ja Maan syyt, installoituja puupiirrosvedoksia, puukaiverruksia, keraamisia teoksia ja taiteilijakirjoja laskuveden mailta, hylkeiden vuonoilta ja paikasta ajan; tämän hetken ja iäisyyden väliltä.

Puukaiverruksissani maailman äärellä valot, muodot ja maisemat sekoittuvat tyhjyyden rajattomuuteen, mittakaavan muutokseen ja suureen lakeuteen, jonka halkaisee viiva; valaan veteen piirtämä tai mustan hiekan kuohuista nouseva. 

Suurikokoisista puupiirrosgrafiikaninstallaatioista muodostuva Ga:n maa… ”hyljehahmoisen tiennäyttäjän valtakunta” hahmottuu näyttelytilaan sadunomaisena unen ja todellisuden rajapintaa koskettavana tilallisvisuaalisena kokonaisuutena, jossa katsoja kulkee osana laskuveden maan maisemaa. 

Tutkin kuvillani reunoja, mittaa ja ihmisen kokoa taivaan ja maan välissä. Harmaan eläimen liike aalloissa ja hiljaisuus äärettömän taivaankannen alla… kuinka vähällä ja pienellä nämä voi kuvata? 

www.espoonkuvataiteilijat.fi/nayttelyt/petra-kallio

Petra Kallion työskentelyä ja näyttelyä ovat tukeneet Taike-Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Svenska Kulturfonden ja Turun Taideyhdistys.

Petra Kallion työskentelyä ja näyttelyä ovat tukeneet Taike-Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Svenska Kulturfonden ja Turun Taideyhdistys.

27.9. – 22.10.2023

Hong Liu-Sertti – Kalevalan Metsä

Tervetuloa tutustumaan taiteilija Hong Liu-Serttin näyttelyyn nimeltä Kalevalan Metsä, joka tarjoaa taiteellisen matkan kiinalaisen ja suomalaisen kulttuurin vuorovaikutukseen.

Tämä näyttely jatkaa hänen aiempia Kalevala-aiheisia näyttelyitään tuoden mukanaan uusia teoksia. Hong Liu-Serttin kiehtovat maalaukset valaisevat ihmisen ja luonnon suhdetta, edistäen monikulttuurista arvostusta ja herättäen ajatuksia universaaleista arvoista. Sukella Kalevalan suomalaisen eeppisen runon innoittamiin fantastisiin maisemiin, jotka kätkevät luonnon mystiikan.

Näyttely kutsuu pohdiskelemaan ihmisen olemassaolon syvintä ydintä. Katsoja kokee perinteisten kiinalaisten tekniikoiden ja nykytaiteen sulavan yhteen, luoden monikulttuurisen ilmaisun kudelman, joka resonoi sukupolvien yli.

www.espoonkuvataiteilijat.fi/nayttelyt/hong-liu-sertti


Sivun yläosassa olevassa kuvakoosteessa vasemmalla: Hong Liu-Sertti, Taistelu Louhea vastaan, 114 x 160 cm, ink and Chinese painting color on rice paper, 2023

Oikealla: Petra Kallio, Gá:n maa, kirjasinpaino ja puukaiverrus vintage Magnani -paperille, 2023