Top

Taiteiden havinaa: 50- ja 60-luvuilla syntyneet

19.10.2019

Yhdistääkö syntymävuosikymmen eri alojen taiteilijoita? Löytyykö tuotannoista yhteistä sukupolvikokemusta?

Tällä kertaa 19.10. poikkitaiteellisessa Taiteiden havinaa -lauantaitapahtumassa Galleria Aarnissa kohtaavat 50- ja 60-luvuilla syntyneet kuvataiteilijat Gunilla Helve & Maaria Märkälä sekä kirjailijat Timo Hildén & Elina Pulli.

Lokakuisina lauantaina tapahtumiin kutsutaan valikoitu joukko kutakin syntymävuosikymmentä edustavia kuvataiteilijoita ja kirjailijoita hakemaan teoksilleen yhteisiä nimittäjiä. Tarjolla on siis oiva mahdollisuus nauttia paitsi laajasta otannasta laadukkaita teoksia, myös tekijöiden itsensä läsnäolosta. Tapahtuma alkaa klo 14. Luvassa on tällä kertaa muun muassa runonlausuntaa sekä vieraiden haastatteluja. Ohjelmaa fasilitoimassa nähdään Elina Pulli. Pääsy on kaikille vapaa ja maksuton.

Gunilla Helven kerroksittaiset teokset syntyvät taiteilijan itsensä kehittämällä tekniikalla, jonka peruselementit ovat aika, väripigmentit ja mehiläisvaha. Helve luonnehtii työskentelyprosessiaan kärsivällisyyttä vaativaksi mutta meditatiiviseksi. 

Ympäri maailmaa matkustanut ja kirjoittamista opiskellut espoolainen kirjailija Timo Hildén on julkaissut urallaan mittavan määrän runokokoelmia. 

Maaria Märkälälle maiseman maalaaminen ei ole vain kuvan vertaamista todellisuuteen vaan omien kokemusten ja mielen siirtämistä teokseen, edelleen katsojan koettavaksi. Hän toimi Suomen taidemaalariliiton puheenjohtajana 2008-2016.  

Elina Pulli on julkaissut 31 teoksensa muassa erityisesti liikuntaan liittyviä kirjoja ja lautapelejä. Hänen vauvalorujaan on myös voinut löytää äitiyspakkauksista. Pulli on kasvatustieteiden maisteri.  

50 vuotta täyttävät Espoon kuvataiteilijat – Esbo bildkonstnärer ry sekä Espoon kirjailijat ry – Esbo författare ry järjestävät yhteisvoimin Taiteiden havinaa -näyttelyn Galleria Aarnin tiloissa osana Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyt -tapahtumasarjaa. Se tuo esiin maalaustaiteen monimuotoisuutta ja suomalaisia taidemaalareita ja on osa Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlan ohjelmaa vuonna 2019. 

Näyttelyä ja tapahtumapäiviä tukee Kauppaneuvos Otto A. Malmin lahjoitusrahasto.

Teoskuva: Eveliina Hämäläinen, One More Moonrise, ink on paper, 18x26cm, 2019